Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Magyarország csobbant a legnagyobbat

| 2016. 07. 11. | 10:35:00
Az ország 16 településén tartották meg az édesvizek ünnepét vasárnap.
Magyarország csobbant a legnagyobbat
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Több száz európai helyszín mellett 16 magyar településen is megtartották vasárnap a Nagy Ugrást, az édesvizek európai ünnepét. A WWF Magyarország országos kihívására 8 megyéből érkeztek csatlakozók, így ismét a miénk lett a legnagyobb csobbanás a Duna menti régióban, ahol ez a nap az  Európa Amazonasaként is számon tartott Mura-Dráva-Duna határokon átnyúló Bioszféra Rezervátum emléknapja is egyben.

A WWF Magyarország és a vizesélőhelyek rehabilitációja iránt elkötelezett Coca-Cola Magyarország együttműködésében megrendezett központi eseményen, Dunabogdányban 310 ember rohamozta meg egyszerre a Duna vizét. A lehengerlő hangulatról a közösségi élmény mellett a Dunabogdányi Svábzenekar fúvósai is gondoskodtak.

A nap kerékpártúrával indult, majd a már hagyományosnak számító strandröplabda verseny és a vizes játékok mellett kalandpark, egy óriáscsúszda és egy újrahasznosítással ötvözött kreatív sarok is várta a tikkasztó melegben a strandon hűsölő résztvevőket.

Az idei országos megmozdulás legkisebb települése az alig 270 fős lélekszámú Somogy megyei Heresznye volt. A Mura-Dráva-Duna Bioszféra Rezervátumnak az UNESCO által 2012-ben befogadott horvát-magyar szakaszán található kistelepülés az idei Dráva Félmaratont is az Európa Amazonasa elnevezésű kezdeményezés emléknapjának szentelte, majd 113 résztvevővel vasárnap a Drávába csobbantak.

Gyermelyen a Nagy Ugrás során a települést átszelő pataknak kerestek nevet, Túristvándiban, a Túr-hoz kapcsolódó kulturális örökségé, többek között a vízi malomé volt a főszerep, Zebegényben pedig sárkányhajókról és kenukról is ugrottak.

"Köszönjük Dunabogdány, Heresznye, Herend, Túristvándi, Zebegény, Sajóörös, Törökszentmiklós, Cégénydányád, Ibrány, Nagykörű, Nagymaros, Kisoroszi, Sződliget, Vác, Mosonmagyaróvár és Gyermely lelkes ugróinak, hogy megmutatták, hogy számukra milyen értéket képviselnek élővizeink. A Duna, a Dráva, a Tisza, a Szamos, a Sajó, a Túr, a Lajta, a Séd patak és az eddig név nélküli Gyermelyi vízfolyás megünneplésével kinyilvánítottuk, hogy fontosnak tartjuk vizeink egészségét" -jelentette ki Antal Alexa, a WWF Magyarország kommunikációs vezetője.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Jól haladnak a közterületi munkák Hajdúszoboszlón
Jól haladnak a közterületi munkák Hajdúszoboszlón
Térköveznek, parkolókat alakítanak ki, rendbe teszik a kosárlabdapályát.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Újabb üzemanyagárstop jöhet
A jövő héten kiderül, hogy a kormány mit lép.
Debreceni szakképzés: sikeres együttműködés a Manz Hungary Kft.-vel
A vállalat és a szakképzési centrum egymásra talált.
A gazdaság növekedéséről beszélt a nemzetgazdasági miniszter Debrecenben
Nagy Márton szerint a magyar gazdaságnak lételeme, hogy a járműiparban sikerüljön az elektromos átállás.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.