Hirdetés

Francia körutazást ajánlunk. Ingyenes!

mti, Cívishír

2017.07.02. 09:37

Francia körutazást ajánlunk. Ingyenes!
A jövő hét végén ér a hegyekbe a mezőny

Megkezdődött a világ első számú körversenye.

Hirdetés

A németországi Düssedorfban elrajtolt szombaton a Tour de France országúti kerékpáros körverseny. A nyitányon egy 14 kilométeres egyéni időfutamon melegítettek be a versenyzők. Az eső sokakat megtréfált, az egyik legnagyobb sztárt, Alejandro Valverdét olyannyira, hogy esése után sérülése miatt feladni kényszerült a versenyt. A leggyorsabb időt Geraint Thomas tekerte, az összetettre menők közül Chris Froome lett a nap nyertese. 

A háromszoros győztes mellett szól, hogy csapata, a Sky erős segítőket sorakoztat fel, ám várhatóan így is nagy küzdelemre kényszerül majd. A brit versenyző Richie Porte-ot (BMC) nevezte meg esélyesként, mivel a hegyeken és az időfutamokon is jól szerepelt a Critérium du Dauphiné-n, amelyen másodikként zárt az ausztrál bringás, míg Froome negyedik lett.

A legutóbb harmadik kolumbiai Nairo Quintana duplázásra készült a Giro d'Italián és a Touron, ám a májusi, centenáriumi olasz körön "csak" második lett Tom Dumoulin mögött. Esetében nagy kérdés, mennyire pihente ki az év első háromhetes viadalának fáradalmait. Quintanának már csak a Tour-diadal hiányzik a gyűjteményéből, mivel 2014-ben a Girón, két évvel később pedig a Vueltán győzött. 

Az élmezőnyben versenghet a kétszeres győztes Alberto Contador, továbbá a 2015-ös Vuelta-bajnok Fabio Aru. A spanyol és az olasz kerekes sem indult a Girón, azaz mindketten rápihentek a francia viadalra. Rajtuk kívül a hazai közönség előtt szereplő, tavaly második Romain Bardet szólhat bele várhatóan a végelszámolásba.

A 104. Tour de France-on 22 csapat 198 versenyzőjére 3540 kilométer megtétele vár a július 23-i, párizsi befutóig.

Tv: Eurosport!

tour de france

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés