Hirdetés

A debreceni klub versenyzője majdnem megnyerte a Tour de Hongrie-t

mti

2017.07.02. 20:23

A debreceni klub versenyzője majdnem megnyerte a Tour de Hongrie-t
Peák Barnabás előtt le a kalappal! (Fotó: dksi.hu)

Két (!) másodperccel kapott ki a győztestől.

Hirdetés

 A kolumbiai Daniel Jaramillo nyerte a 38. Tour de Hongrie országúti kerékpáros körversenyt, míg a Kontent-DKSI-ben tekerő Peák Barnabás két (!) másodperc lemaradással másodikként végzett összetettben. Az ötödik, utolsó szakaszon vasárnap Scott Sunderland diadalmaskodott.

A jászberényi rajt előtt az összetett második helyén minimális hátránnyal álló Peák Barnabás az MTI-nek arról beszélt, hogy a 112 kilométeres etapon szerinte nem lesz komoly szökési lehetőség, ezért várhatóan csak a Városligetben kialakított körpályán dől majd el a végső győzelem.

A szakasz végül sprintbefutóval zárult, melyben Sunderland diadalmaskodott, aki a gyorsasági pontversenyt és az ezzel járó zöld mezt is megnyerte. Az összetettben nem változott az állás, azaz Daniel Jaramillo diadalmaskodott Peák Barnabás előtt. Utóbbi a második hely mellett a legjobb U23-as versenyzőként megnyerte a fehér trikó, egyúttal a legjobb magyar lett.

A hajrában kapaszkodtam nagyon a kormányba, próbáltam bejönni a dobogóra, de ez ma nem volt bennem

- nyilatkozta az MTI-nek a KONTENT-DKSI magyar versenyzője hozzátéve, hogy csapata nem tudott már igazán összedolgozni a végén, mert társai is nagyon fáradtak voltak. Az ugyanakkor jól esett neki, hogy két másik magyar istálló, a Cube-Csömör és az Epronex is egész nap segített neki. Peák összegzésképpen megjegyezte, elégedett az eredményével.

Az összetett végeredménye:
1. Daniel Jaramillo (kolumbiai, United Healthcare) 13:53:43 óra
2. Peák Barnabás (KONTENT-DKSI) 2 másodperc hátrány
3. Tadej Pogacar (szlovén, ROG Ljubljana) 7 mp h.

kerékpárbicikliTour de Hongrie

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés