Hirdetés

Brutálisan erős mezőnybe csöppen a debreceni ász

2017.06.22. 16:13

Brutálisan erős mezőnybe csöppen a debreceni ász
Koroknai Tibor (Fotó: all-athletics.com)

Itt aztán lehet bizonyítani!

Hirdetés

A női 400 méteren győztes Shaunae Miller-­Uibo, valamint a férfi távolugrásban nyertes Jeff Henderson személyében két újabb riói olimpiai bajnok indulását jelentették be csütörtökön a jú­lius 4-i székesfehérvári Gyulai István Memorial – Atlétikai Magyar Nagydíj szervezői.

Velük együtt már hét riói egyéni aranyérmes atléta található a mezőnyben: 

azt már korábban közölték, hogy a kenyai David Ru­disha (800 m), a jamaicai Omar McLeod (110 gát), a kalapácsvető lengyel Anita Wlodarczyk és tadzsik Dilsod Nazarov, valamint az amerikai Tianna Bartoletta (távolugrás) indul a versenyen.

A versenyen legjobb magyar atléták is rajthoz állnak, köztük a tízszeres magyar bajnok Koroknai Tibor (Debrecen SC-SI) is, aki június elején 49.90-re javította élete legjobbját 400 gáton. 

Rendkívül erős mezőny jön össze ebben a számban. Idén először áll rajthoz a Gyulai István Memorialon a kétszeres világbajnok, olimpiai és világbajnoki érmes Bershawn Jackson. A "Batman" becenévre keresztelt hétszeres amerikai bajnok 47.30 másodperces egyéni csúcsával az örökranglista tizedik helyét foglalja el, azonban az észt Rasmus Mägi, az amerikai Quincy Downing és a bahamai Jeffery Gibson személyében három komoly ellenféllel kell számolnia.

A Gyulai István Memorialra a belépőket a gyulaimemorial.hu oldalon, a tex.hu-n, valamint országszerte a Ticket Express jegyirodáiban lehet megvásárolni. A július 3-i előnapra és a Hopp Parádéra a belépés ingyenes.
A tervezett versenyszámok:
férfiak
: 100 m, 200 m, 400 m, 800 m, 110 m gát, 400 m gát, magasugrás, távolugrás, diszkoszvetés, kalapácsvetés, gerelyhajítás
nők: 100 m, 400m, 100 m gát, 400 m gát, 3000 akadály, távolugrás, súlylökés, kalapácsvetés
atlétika

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés