Hirdetés

Ha akar szépet látni, akkor nézze ezt: befutó az Etna tetején!

2017.05.08. 12:49

Ha akar szépet látni, akkor nézze ezt: befutó az Etna tetején!

Garantált a kivételes látvány.

Hirdetés

Már javában tart a jubilueumi, centenáriumi Giro d'Italia, az esztendő első háromhetes kerékpáros versenye. A viadal Szardínia szigetén kezdődött, ahol három sík szakaszt rendeztek. Ezután már a nagymenők napjai következnek, a sprinterekre pedig nagy szenvedés vár.  A viadal első hegyi befutóját – a hétfői szünnap után – kedden rendezik.

Az út a festői szépségű észak-szicíliai Cefalú városából nem máshová, mint az Etna tetejére vezet!

A mintegy 180 kilométeres etapon az Etna előtt is meg kell mászni egy hosszú hegyet, így összességében nagyon nehéz próbatétel vár a mezőnyre, és borítékolható, hogy komoly különbségek alakulnak ki az összetettben.

Minden bizonnyal lesznek szökevények, az elit csapatok előre fogják küldeni "a vízhordókat", hogy majd az utolsó hegyen a felérő első számú embereknek legyen segítőjük. A papírforma szerint a kolumbiai Nairo Quintana, a francia Thibaut Pinot, a címvédő olasz Vincenzo Nibali vagy a tavaly a bukásáig az összetettet is vezető holland, Steven Kruijswijk nyerhet, de a végső győzelemre is esélyesek közül mindenki azt ígéri, hogy majd a végén, az Alpokban lesznek csúcsformában. Ha ezek a nyilatkozatok őszinték, akkor jöhetnek a meglepetésemberek!

Egy biztos: kivételes látványt nyújt a tévéközvetítés, aki teheti, kapcsoljon az Eurosportra!

Giro d'Italia 2017
4. szakasz, május 9.
Cefalú-Etna 181 km, hegyi befutó
TV: Eurosport, 14.00-tól 18.00 óráig.

 

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés