Hirdetés

Szülővárosában tör babérokra a legszerethetőbb magyar csillag

inforadio.hu

2017.04.17. 13:26

Szülővárosában tör babérokra a legszerethetőbb magyar csillag
Kapás Boglárka (Fotó: Magánarchívum)

A debreceni OB-n hat számban is indul.

Hirdetés

Kapás Boglárka nagy népszerűségnek örvend, de már nem csak itthon! Az úszó meglepődve tapasztalta, amikor "a világ végén" is felismerték.

A thaiföldi edzőtáborban voltam, amikor odajött hozzám egy 10-11 év körüli kisfiú, s megkért, hogy üljek le vele, és nézzük meg együtt a olimpiai 800 gyors döntőjét. Eközben folyamatosan azt mondogatta, hogy ő sosem lesz ilyen ügyes, mint én. Én azonban biztattam, hogy ő is elérheti ezt. Nagyon aranyos volt, jól esett. Őszintén szólva, meglepett, hogy tudta, ki vagyok és mit csináltam

 - idézte fel emlékeit Kapás Boglárka az inforadio.hu-nak.

A floridai edzőtábor után egy marseille-i nemzetközi versenyen vett részt márciusban, ahol jobb időket ért el, mint a tavalyi országos bajnokságon. A következő nagy feladat a szülővárosában vár rá!

Az országos bajnokságot április 19. és 22. között Debrecenben rendezik.

Kapás Boglárka számára nem lesz ismeretlen a debreceni helyszín, hiszen pályafutása első Eb-aranyát épp a cívisvárosban szerezte meg 2012-ben. Fő számain, a 400, 800 és 1500 gyorson kívül a váltó miatt a 200 gyorson is elindul. Emellett a 200 pillangón és a 400 vegyesen is rajtkőre lép.

úszás

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés