Hajdúszoboszló több állami pénzt kap, mint Debrecen

nso.hu, Cívishír

2017.03.07. 13:17

Hajdúszoboszló több állami pénzt kap, mint Debrecen
A debreceni öklözők számára a helyzet tragikomikus (Fotó: illusztráció)

Kokó beleállt a szoboszlói boksziskolába.

Hirdetés

Keményen beleállt a hajdúszoboszlói Papp László Akadémia vezetőjébe és az akadémiai rendszerbe Kovács István olimpiai bajnok, profi világbajnok öklöző. Kokó a Nemzeti Sportnak adott interjúban azt mondta: nem érti miért nincs bokszakadémia Sajószentpéteren, és miért van Hajdúszoboszlón, ahová

gyerek híján legfeljebb a nyugdíjasok járnak az isiászukat kezeltetni.

Szántó József, a Papp László Akadémia edzője, vezetője erre úgy reagált, hogy Kókónak eszébe jutott, a múltban két tanítványa ellen is többször vereséget szenvedett.

A Csötönyi Sándor vezette ökölvívó-szövetség Budapesten, Győrben, Nagykanizsán és Hajdúszoboszlón hozott létre úgynevezett akadémiákat, annak hatására, hogy a kormány évi 560 millió forinttal támogatja a sportágat a 2020-ig szóló programjában.

A debreceni bokszéletben értetlenség és nagy felháborodás fogadta a döntést,

hogy a cívisváros helyett Hajdúszoboszló kapta az akadémiai rangot és évről évre az azzal járó tekintélyes summát a szövetségtől, miközben az ország második legnagyobb városa, a több mint hatvan oktatási intézményével - általános és középiskolájával -, a hatalmas egyetemével és a dicső bokszmúltjával lényegesen kevesebb pénzt kap az utánpótlásra régióközpont címén. A döntésben az sem bizonyult nyomós érnek, hogy a DVSC használja az ország egyik legjobban felszerelt edzőtermét, és másfél évtizede az ország legjobb utánpótlásműhelyeként tartják számon.  

Bokszberkekben állandó téma, hogy Hajdúszoboszlón érdemi munka nem is zajlik. Mi egyet tudunk biztosan: a debreceni regionális, Pofonparti elnevezésű versenyeken hajdúszoboszlói színeket képviselő ökölvívó évek óta nem indult!

ökölvívásboksz

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés