Hirdetés

Bravó, magyarok! A debrecenieket is méltatták

MTI

2017.03.06. 14:41

Bravó, magyarok! A debrecenieket is méltatták
Kerekes Gréta és Kozák Luca (Fotó: atletika.hu)

Ezúttal a hölgyek vitték a prímet.

Hirdetés

Spiriev Attila, a Magyar Atlétikai Szövetség szakmai igazgatója elégedetten értékelte az egy-egy arany- és bronzéremmel zárt magyar csapat szereplését a vasárnap véget ért belgrádi fedettpályás Európa-bajnokságon.

A szakember az M4 Sport Sportreggeli című műsorában hétfőn többek között arra hívta fel a figyelmet, hogy 2000 után először sikerült egynél több érmet szereznie a válogatottnak, és a 1985-ös volt a legutóbbi olyan tető alatti Eb, amelyen a küldöttség úgy nyert több érmet, hogy arany is volt közte.

Az aranyérmet, ahogy a legutóbbi Eb-n is, az olimpiai bronzérmes súlylökő Márton Anita szerezte, míg a bronzot az ötpróbázó Zsivoczky-Farkas Györgyi. 

"Összességében nagyon sikeres Európa-bajnokságon vagyunk túl. Nyilvánvalóan egyik szemem sír, a másik nevet, de a nevető a fontosabb"

- összegzett Spiriev, aki arra utalt, hogy a csapat éremesélyesei között volt Baji Balázs is, ám a szabadtéren Eb-második gátasnak ezúttal nem jött ki a lépés, mivel már a 60 gát első körében, az elődöntőben kiugrott és kiesett.

A 15 fős csapatból a szakmai igazgató még a női 60 gátasokat emelte ki. A két debreceni atléta, Kerekes Gréta és Kozák Luca is továbbjutott az előfutamból az elődöntőbe, utóbbi ráadásul első futására nem csupán nagy egyéni csúcsot (8.14 mp) ért el, hanem U23-as országos rekordot is.

Európa-bajnokságatlétika

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés