Csúcsra tör a debreceni szépség

2017.02.21. 13:04

Csúcsra tör a debreceni szépség
Senánszky Petra (Fotó: Magánarchívum)

Sűrű versenyszezon vár rá.

Hirdetés

Világcsúcs, illetve világjátékok-aranyérem a célja 2017-ben Senánszky Petra uszonyosúszónak.

A Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ) sajtószolgálatának keddi tájékoztatása szerint Senánszky a téli felkészülést követően hazai környezetben, a szombaton és vasárnap Egerben sorra kerülő világkupa-viadalon versenyez újra. A több mint húsz ország 400 sportolóját felvonultató verseny után márciusban Olaszországban, áprilisban pedig Lengyelországban indul vk-n, júniusban pedig részt vesz az országos bajnokságon.

"Ezek mind felkészülési állomások az uszonyosúszó Európa-bajnokság, illetve az idei legfontosabb versenyem, a világjátékok előtt. Ilyenkor az időeredményeket figyelem, szeretnék lépésről lépésre kicsit jobb időket úszni"

- idézi a hírlevél a 23 éves debreceni versenyzőt, az 50, 100 és 200 méteres uszonyos gyorsúszás világcsúcstartóját.

A közlemény szerint Senánszky még nem döntött arról, hogy a július eleji Eb-n milyen számokban áll rajtkőre, mivel a kontinensviadal mindössze két héttel előzi meg a wroclawi világjátékokat. Az olimpia műsorán nem szereplő sportágak legnagyobb seregszemléjének számító multisport-eseményen a magyar versenyző 50 és 100 méteren is szeretne nyerni, és az egyéni csúcsot sem tartja lehetetlennek, amely esetében egyet jelentene az újabb világrekorddal.

búvárúszásSenánszky Petra

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés