Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Adjátok Debrecennek az olimpiát!

| 2017. 02. 21. | 12:04:00
Mi megrendezzük. A Campus Fesztivállal és a virágkarnevállal együtt. Belefér.
Adjátok Debrecennek az olimpiát!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A budapestiek nem akarnak olimpiát. Ehhez nem fér kétség, a közvéleménykutatások és az olimpiaellenes aláírások száma egyértelműen jelzik, és a Cívishír több mint reprezentatív felmérése (eddig 11 675 szavazat érkezett) szerint sem kellenek a játékok Budapestnek.

[Beillesztett szavazás: Egyetért-e Ön azzal, hogy Budapest Főváros Önkormányzata vonja vissza a 2024. évi nyári olimpiai és paralimpiai játékok megrendezésére irányuló pályázatát?]

Az olimpia rendezésére szánt pénzt az egészségügyre és az oktatásra kell költeni – mondja a felelősségteljesen gondolkodó magyar polgártárs, és igaza van. Tegyük rendbe az egészségügyet és az oktatást! Az orvosok ezután fogadhassanak el Erzsébet-orvosutalványt a hálapénz gyanánt. Ez beváltható MOL-kártyára, kaszinó zsetonra, koncertbelépőre, konditermi bérletre, teniszütőre, masszázsra, Cortina d'Ampezzo-i sítúrára, thaiföldi nyaralásra, Mercedes-, Audi- és BMW-vásárlásra, továbbá szauna-, uszoda- és jacuzzi építésére. A pedagógusokat se hozzuk kínos helyzetbe bonbonnal és a virággal! Hozzuk létre az Erzsébet-pedagógusutalványt! Ez az olimpiarendezés árából alanyi jogon járjon minden, tanköteles gyerekkel küzdő szülőnek a családi pótlék mellé, és kedve szerint oszthassa majd el a kedves anyuka a tantestület tagjai között. Arra vehet majd a tanárnő olyan bonbont és virágot magának, amilyent csak akar kétezer forintig! 

Az egészségügy és az oktatás helyzetét tehát megoldottuk, most már azt kéne kitalálni, hol és miből rendezzük meg a 2024-es olimpiát. Nemzeti ügy, megoldásért kiált! Nagyszerű Budapestünk után mi más jöhetne szóba, mint az ország második legnagyobb városa, a kétszeres magyar főváros: Debrecen!

Tudjuk, a Nemzetközi Olimpia Bizottság az eddigieknél hatékonyabb, költségkímélő olimpiarendezés mellett foglalt állást, tehát a cívisvárosnak minden esélye megvan arra, hogy megfeleljen ezen egyszerű követelményeknek. Csak semmi pánik! Mivel nincs sok pénzünk, eleve kizárt, hogy elszálljon a költségvetés, ráadásul máris megvan az infrastruktúránk és a szellemi erőforrásunk

minden idők legjobb, legolcsóbb, de leghangulatosabb olimpiájához.

A 2024-es ötkarikás játékok a virágkarnevál, a Campus Fesztivál, a nagyerdei borkarnevál és a pálinkafesztivál kísérőrendezvényeként kapna helyet Debrecen nyári programjai között, hogy legyen mit enni és inni a versengés közepette, elvégre 10 ezer sportolóval, ugyanennyi kísérővel, továbbá rengeteg sportturistával kell számolni. Komoly feladat, valljuk be! Naponta száz tonna debreceni párost meg kell tölteni, és pálinkából sem illik olyankor kifogyni, de szerencsére mindenre van még idő. Spájzolhatunk eleget addig.

A nehezén túl következzenek az apró részletek!

Olimpai falu (költsége: 0 forint)
Az egész város olimpiai faluvá válik két hétre, a legnagyobb „magyarországi falunak” ez rutinfeladat. A mintegy 10 ezer sportolót és kísérőit vendégül látják a debreceni polgárok. Újkert, Vénkert, Tócóskert, Sestakert megteszi, vagy az igényesebbek – NBA-sztárok – hálnak a Liget-lakóparkban Dombi Tibinél és a szomszédainál, vagy saját költségen a Divinusban, de ha még nagyobb csendre vágynak, akkor a O35-ös (olimpiai különjárat) kiviszi őket Alsó-Józsára, az erdő alá.

Szurkolói zóna
A-zóna: ebből az alkalomból két hétig tart a Campus Fesztivál a Nagyerdei Stadion környékén. Csapolt Borsodit mérnek 380-ért. B-zóna: a Békás-tónál olimpiai borfesztiválra várják a nagyérdeműt. Ötkarikás nagyfröccs Debrecen érmelléki szőllőskertjéből: 420 forint.

Önkéntesek
Debrecen az egyetemének és a középiskoláinak köszönhetően 50 ezer fiatalt tud mozgósítani árvíz, földrengés vagy olimpia esetén. Ingyen Campus Fesztivál-bérletért, súlyos kreditpontokért vagy kettes matekérettségiért ki lehet bírni két hétig a kubai vagy a brazil női röplabdaválogatott mellett.

Megnyitó
Helyszín: Nagyerdei Stadion. Fellép a Valcer Táncstúdió, a Kodály Filharmónia és aki még ingyen vállalja. Lou Bega nem kell! A záró aktus részeként a csapatok virágkocsikkal vonulnak be. Ez Debrecen!

Nézzük ABC-sorrendben az olimpiai sportágakat!

Asztalitenisz
Helyszín: Kölcsey Központ.

Atlétika
Helyszín: Oláh Gábor utcai edzőközpont. Harmincezres mobil lelátót építünk a futópálya köré. Ha Usain Boltnak és Allyson Felixnek jó volt, akkor a jövő sztárjainak is jó lesz 2024-ben.

Birkózás
Helyszín: Hódos Imre-sportcsarnok, B hét.

Cselgáncs
Hódos Imre-sportcsarnok, A hét.

Evezés
Szeged, jelentkezz!

Golf
Helyszín: Erdőspuszta.

Gyeplabda
Helszín: DEAC-pálya, A hét. A Debreceni Egyetem szerepvállalása: 10 ezres stadiont épít a Dóczy-ra. Az olimpia után a létesítményt a DEAC futballcsapatai használják ingyen és bérmentve 2056-ig.

Íjászat
Kossuth tér.

Kajak-kenu
Szeged, vagy amit akartok.

Kerékpár
Mezőnyverseny: Debrecen-Derecske-Hortobágy-Balmazújváros-Hajdúböszörmény-Hajdúnánás-Hajdúdorog-Hajdúhadház-Debrecen. Rajt és befutó a debreceni polgármesteri hivatal előtt.
Időfutam: Főnix-parkoló, Pikoló söröző, Bem tér, Füredi söröző, Csigekert utca, Kenézy Kórház, Nyugati utca, Nagyállomás, Vörösmarty utca, Kassai út – Főnix-parkoló, és ez a kör még hatszor!
BMX: Hajdúszoboszló! Mobil pályát alakítanak ki Magyarország legjobb strandjának mediterrán partja köré. Szoboszlónak ez nem tétel, de annál nagyobb presztízs!
Hegyi kerékpár: Bükkszentkereszt, jelentkezz!

Kézilabda
Főnix Csarnok.

Kosárlabda
Kossuth tér. Szabadtéri pályán, a Nagytemplom tövében.

Labdarúgás
A csoportmeccseken osztozik: Debrecen, Miskolc, Székesfehérvár, Szombathely és a Fradi-stadion. Az új Puskás Ferenc stadion rendezi a két elődöntőt és a döntőt. Ha Budapesten megakadályozzák népszavazással, akkor kisegíti Debrecent Harkiv és Kolozsvár.

Lovaglás
Díjlovaglás: Debreceni Egyetem Agrár- és Gazdálkodástudományok Centruma
Díjugratás: Debreceni Egyetem Agrár- és Gazdálkodástudományok Centruma
Lovastusa: Hortobágy

Műugrás
Egyetem tér. A Debreceni Egyetem mobil medencét és trambulint helyez el a főépület elé. A versenyeket este rendezzük, háttérvilágítással. Pazar látványt nyújt majd a New York-i nézőknek is.

Ökölvívás
Selejtezők: Aranybika, Bartók-terem. Negyeddöntőktől a döntőkig: egyetemi főépület, aula.

Öttusa
Helyszín: A Debreceni Egyetem Kassai úti campusa, Lovarda versenyközponttal.

Rögbi
Helyszín: Oláh Gábor utcai stadion

Röplabda
Helyszín: Oláh Gábor utcai sportcsarnok

Sportlövészet
Helyszín: apafai lőtér.

Súlyemelés
Helyszín: Nagytemplom

Szinkronúszás
Helyszín: Nagyerdei Gyógyfürdő

Taekwondo
Helyszín: Malompark-parkoló

Tenisz
Helyszín: DEAC-pálya

Tollaslabda
Helyszín: DEAC-sportcsarnok

Torna
Helyszín: az „intermodális központ” váróterme

Triatlon
Úszás: Látóképi víztározó
Kerépározás: Látókép-Balmazújváros--Debrecen
Futás: Auchan-parkoló-Nagyállomás-Auchan-parkoló.

Úszás
Helyszín: Zákány utcai vizes komplexum, A-hét

Vitorlázás
Dubrovnik felkészül!

Vívás
Helyszín: tócóskerti jégcsarnok.

Vízilabda
Helyszín: Zákány utcai vizes komplexum, B-hét.

Záróünnepség
Helyszín: Piac utca, Tankcsapda-búcsúkoncert, bál reggelig.

A helyszínváltoztatás jogát fenntartjuk!

Cs. Bereczki Attila

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Szirénahang búcsúztatta nyugdíjba vonult polgári mentőápolót
Szirénahang búcsúztatta nyugdíjba vonult polgári mentőápolót
Harminc éve csatlakozott a mentőszolgálathoz.
Hirdetés
Hirdetés
A Bonni Egyetemmel tervez együttműködést a debreceni intézmény
A Bonni Egyetemmel tervez együttműködést a debreceni intézmény
Kétnapos látogatásra érkeztek Németországból.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Földes két utcájában is aszfaltoznának
A vízelvezetést is megoldanák.
Európában a magyarok kapják a legolcsóbban az áramot és földgázt
Finn cég végzett összehasonlító felmérést.
Földutakat aszfaltoznak Görbeházán
Fővárosi cég végzi a kivitelezést.
Hogyan nyomtatunk ma? Innovatív ipari és üzleti megoldások!
A legjobb dolgok sokszor pont abból sülnek ki, ha a régi jó megoldásokat az új tudással bővítjük.
Villámrajtot vett a szoboszlóiak ásza
Villámrajtot vett a szoboszlóiak ásza
A következő körben már nehezebb dolga lesz.
Támogatott tartalom
Hirdetés
Hirdetés
Profibarkács.hu –  Az év 365 napjában Megbízható Bolt
Profibarkács.hu – Az év 365 napjában Megbízható Bolt
A 2022-es év után 2023-ban is az év minden napján kiérdemelte a Profibarkács.hu debreceni barkács webáruház a jól ismert Árukereső szolgáltató „Megbízható Bolt” minősítését.
Több mint ezer terméket kínál speciális táplálkozási igényekre a SPAR
Több mint ezer terméket kínál speciális táplálkozási igényekre a SPAR
A SPAR akcióiban rendszeresen találkozhatsz mentes és egészségtudatos termékekkel is!