Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nagy baj van: a Nemzeti Együttműködés Rendszerét belülről bomlasztják

| 2016. 11. 29. | 14:19:00
Már csak együttműködési rendszer van. Nemzeti nélkül.
Nagy baj van: a Nemzeti Együttműködés Rendszerét belülről bomlasztják
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A „nemzeti ügyeket szem előtt tartó, pragmatikus kormányzás” nem figyelhet minden piszlicsáré ügyre, de a székelyek lerománozása komoly, aminek súlyos következményei lehetnek. A végén még nem mennek el szavazni  a góbék 2018-ban, és az a kétharmadba kerülhet.

Elméletileg a Nemzeti Együttműködés Rendszerében természetesen előfordulhatnak kisiklások, egy ekkora gépezet nem működhet hibátlanul, benne van a pakliban a baki.

Bakinak nevezzük azt, ha Marika telefonos gépírőnő elírja az első harmad számait, és rosszul jelenik meg a Debreceni HK-Csíkszereda hokimeccs végeredménye. Az azonban nem baki, hanem egyenesen a Nemzeti Együttműködés Rendszere elleni súlyos támadás,

ha a Csíkszeredát lerománozzák az MTI-ben.

Marikára nem foghatjuk a rendszer defektjét, mert amit Marika beír, az átmegy egy szerkesztő kezén, vagy kettőén, tehát a Nemzeti Együttműködés Rendszerének zsoldosáén. S ha végül úgy jelenik meg a Kárpát-medencei magyarság számára, hogy

a Csíkszereda román csapat,

akkor nem Marika a hibás, hanem a Nemzeti Együttműködés Rendszerének gépezete, vagy nemzetellenes pribékek szivárogtak a féltve őrzött rendszerbe. Vagy meghekkelték a románok a rendszer hírügynökéségét, a Magyar Távirati Irodát. De már mióta!

A fenti a hétfői termés, de lehetne bármelyik: az MTI-nek nevezett királyi hírszolgáltató következetesen románozza a MOL Ligában a következő összeállításban játszó csíkszeredai csapatot:

Na már most tessék eldönteni, hogy közülük melyik román!

1929 - az első hivatalos csíkszeredai csapatkép. Balról jobbra: Bedő Ákos, Schmidt Béla, Vákár Lajos, Löffler Aurél, Czáka István, Miklós Gyula, Dóczy János, Doczy András intéző

 

Itt nem románellenes röpirat fogalmazódik meg. Az összes játékos lehetne román nemzetiségű, az SC Csíkszereda akkor sem lenne román, legfeljebb romániai (via Nemzeti Sport), és az legalább csak burkolt románozás. Mint ahogyan a Dunaszerdahelyet sem szlovákozzuk, noha egy magyar sem játszik benne, de magyarok alapították és magyarok szurkolnak neki (Mi egy vérből valók vagyunk!). A Csíkszeredát is magyarok alapították 1929-ben, olyan sportemberek, akik tudtukon kívül kerültek nagyhatalmi törekvések útjába, s kerültek ezáltal egy másik országba kilenc évvel azelőtt. Őket lerománozni nem túl elegáns cselekedet.

A súlyos állami pénzből működő MTI már 2010-től a NER szerves része, tehát azon a háztájon, a budai hegyen kéne szétnéznie valakinek a RENDSZER elejéről, és esetleg más pályára tanácsolni a nemzeti ügyekben tudatlan szerkesztőt. Az ostobát.

Két érv arra, hogy a Csíkszeredai SC tőről metszett székely.

Székely vicc is lehetne, de nem az. Viccnek durva lenne!

A csíki hoki első hivatalos meccseinek egyikén a krónikások szerint dr. Sprencz György megbotlott a saját botjában, nagyot esett, majd fogta magát, és levonult a jégről. Amikor a bíró kérdőre vonta, kiderült: a csíki legények elolvasták a szabálykönyvet, és megjegyezték, hogy bottal való akasztás után kiállítás jár, de hogy kit állítanak ki ilyenkor, azt már nem nézték meg...

Nagy Benedek, Székedi Ferenc: 50 éves a csíkszeredai jégkorong című, 1979-ben kiadott könyvében így meséli el meghatározó élményét Sprencz Pál, aki 1932-ben a sérült Dóczy János helyett alig 16 évesen állt be a csíki kapuba.

A vonatban a szabályzat paragrafusait ismételgettem magamban, és jól megjegyeztem, hogy a megfogott korongot csak hátrafelé dobva szabad játékba hoznom. Hamar meg is volt rá az alkalom, hisz már az első percekben Cantacuzino mellmagasságú lövését elfogtam, hátradobtam, és... gól!
Szerencsére Vákár Laji gyorsan kiegyenlített.

Az egyáltalán ne zavarja meg a románozásban az MTI sportosztályát, hogy az oroszországi világbajnokságot megjárt magyar jégkorong-válogatott két legnagyobb sztárja, legjobb játékosa, Bartalis István és Sofron István is csíkszeredai születésű...

Cs. Bereczki Attila

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Eltűnt egy 26 éves debreceni nő
Eltűnt egy 26 éves debreceni nő
Február 10-én ismeretlen helyre távozott.
Hirdetés
Hirdetés
Kihallgatták Varga Juditot
Kihallgatták Varga Juditot
A volt igazságügyi miniszter a Központi Nyomozó Főügyészségen járt.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Tíz újabb Mercedes váltja a korábbi Volvókat Debrecenben
A számok alapján sokkal több 6-14 éves készül használni a közösségi közlekedést, mint az ingyenesség előtt.
Ingyenes jogosítvány – egy debreceni autósiskola szemével
Az új intézkedés a közlekedési kultúrán javíthat, de nem jelent jelentős kiadáscsökkenést.
Keresztje lett Biharkeresztesnek a sok iparűzési adó
Kopogtatnak újabb beruházók a kisvárosban, az ipari területre alkalmas hely azonban elfogyott.
Szőnyeget vennének a Hotel Lyciumba
Az Aquaticum Debrecen Kft. pályázata.
Pert nyert a Forbes a Hell cég ellen, azaz le lehet írni a milliárdos tulajdonosok nevét
2019-ben a személyiségi jogok megsértése miatt nyújtottak be keresetet a bíróságra.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Berettyóújfalu három iskolája is bemutatkozott a Kölcseyben
Berettyóújfalu három iskolája is bemutatkozott a Kölcseyben
A főispán és a polgármester a szakképzés jelentőségét hangsúlyozta.
 Modern SPAR szupermarket nyílt Hajdúböszörményben
Modern SPAR szupermarket nyílt Hajdúböszörményben
A több mint 100 millió forintos beruházással elkészült új SPAR szupermarket március 21-én nyitotta meg kapuit a vásárlók előtt Hajdúböszörményben. A Baltazár Dezső utca 8-16. szám alatti fejlesztés révén 20 fő foglalkoztatására teremtett lehetőséget a vállalat.
Ami a világűrben zajlik, arról Debrecenben tudnak
Ami a világűrben zajlik, arról Debrecenben tudnak
Innovációs Laboratóriumot avattak az NI Hungary debreceni telephelyén.
Hirdetés