Példaképet avattak Debrecenben

2016.03.10. 19:30

Kiváló munkájáért kapott elismerést.

Hirdetés

Több évtizedes kiváló munkájáért Mester-M díjat kapott Futóné Monori Edit, a Debreceni Egyetem gyakorlóiskolájának biológia–kémia tanára.

Az elismeréssel azoknak az áldozatkész pedagógusoknak a munkáját díjazzák évente egyszer, akiket több évtizedes munkájuk alapján a környezetük emberileg és szakmailag is példaként szeretne a fiataloknak felmutatni. A kitüntetetteket több mint 700 jelölt közül választotta ki az Új Európa Alapítvány Kuratóriuma. Az erkölcsi és anyagi elismeréssel járó MOL Mester-M Díjat idén három művész tanár, három utánpótlás edző és négy természettudományos szaktanár – köztük a Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma és Általános Iskolájának tanára – vette át szerdán Budapesten.

Fotó unideb.hu

Futóné Monori Edit biológia–kémia szakos mestertanár harminchárom évnyi szakmai tapasztalattal rendelkezik, híve a 21. századi pedagógiának. A kuratórium szerint példát mutat a gimnázium tanulóinak, illetve vezető– és mentor tanárként a Debreceni Egyetemről hozzá kerülő tanárjelölt hallgatóknak is.

Reálmunkaközösség–vezető, egyetemi záróvizsga bizottsági tag, a Magyar Géniusz Tehetségsegítő Program oktatója és tankönyvírója, az emelt szintű biológia érettségi vizsgabizottságának tagja és elnöke. Az iskolában minden évben szervez és koordinál természettudományos projekteket, kutatásokat.

Galéria

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés