Hirdetés

Gender, transzlokalitás, város

unideb.hu

2016.02.26. 12:40

Gender, transzlokalitás, város
unideb.hu

Nemzetközi konferenciát rendez a Debreceni Egyetem.

Hirdetés

Az 1945 utáni irodalomra és vizuális kultúrára fókuszálva nemzetközi konferenciát rendez február 26-27-én a Debreceni Egyetem Angol-Amerikai Intézete. A két nap alatt több szekcióban harmincöt előadást hallgathatnak meg az angol nyelvű konferencián az érdeklődők.

Szó lesz a városi életformákról, a női életterekről, a városhoz való kötődésről, a kultúrák találkozásának megértéséről, de Londonnal, Budapesttel és kanadai városokkal egyaránt foglalkoznak majd a résztvevők. A konferencián a brit krimitől kezdve a fantasztikus irodalmon át a kortárs regényekig elemeznek szövegeket, de kelet-európai filmekkel és maszkulinitással foglalkozó szekciókat is tartanak.

Ahogy Rácz István intézetigazgató a rendezvény megnyitóján kiemelte, a Bölcsészettudományi Karról több tanszék munkatársai bekapcsolódtak előadóként a konferenciába, így például a magyar és olasz tanszékek kutatói is.

Györke Ágnes, a 2015 májusában alapított „Gender, transzlokalitás és a város az 1945 utáni irodalomban és vizuális kultúrában” kutatócsoport vezetője elmondta: első konferenciájukra még az Egyesült Államokból, Tajvanról, Belgiumból és Ausztriából is érkeztek résztvevők Debrecenbe, jövőre újra megrendezik a szakmai találkozót.

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés