Hirdetés

Csúcstechnológiai betegségek

unideb.hu

2016.02.20. 10:06

Csúcstechnológiai betegségek
unideb.hu

DROP-konferenciát tartottak Debrecenben.

Hirdetés

A teniszkönyök mellett ma már mobiltelefon-könyököt és sms-szindrómát is diagnosztizálnak a reumatológusok – hangzott el a DROP-konferencián.

A reumatológia az egyik legszerteágazóbb szakterület, hiszen 15-20 más orvosszakmával áll kapcsolatban. Ha például egy beteg derékfájással érkezik, annak számos oka és következménye is lehet. A fájdalom okozhat például depressziót, és tulajdonképpen a depresszió is vezethet fájdalomhoz, ezért a Debreceni Reumatológiai Oktatási Program kongresszus idei központi témája a neurológia, a pszichiátria és az idegsebészet

– emelte ki a rendezvény pénteki sajtótájékoztatóján Szekanecz Zoltán, a Debreceni Egyetem Reumatológiai Tanszékének vezetője, a kongresszus főszervezője.

A professzor arra is kitért, számos új betegséget hoz magával a technika fejlődése, megjelent például a teniszkönyök mellett a mobiltelefon-könyök és az sms-szindróma is, hiszen a hosszú órákon keresztül ugyanabban a pozícióban tartott kéz következtében komoly ínhüvelygyulladás is kialakulhat.

A konferencia három napja alatt, több mint negyven előadáson tekinti át a résztvevő mintegy 400 orvos mások mellett a stroke klinikumát és diagnosztikáját, a gerincvelő-tumorok kezelését, az idegsebészeti megítélést igénylő fájdalmakat, az idegrendszeri fertőzéseket és a gyulladásos izombetegségeket.

A szakdolgozói szekcióra érkezett több mint 80 érdeklődőt további 23 prezentáció várja, hiszen az egészségügyi szakdolgozók is sokat tehetnek a betegek testi-lelki egészégért. Szó lesz mások mellett a fájdalomcsillapítás alternatív módszereiről is, például az akupunktúráról, illetve a szavak feszültségoldó szerepéről – tette hozzá Domján Andrea, a Debreceni Egyetem Reumatológiai Tanszékének egészségügyi menedzsere, a szakdolgozói tudományos program szervezője.

Galéria

HirdetésHozzászólás

HirdetésHirdetés

Ez is érdekelheti

    Hirdetés