Csúcs! A Debreceni Egyetem ismét gazdagabb lett!

2016.02.18. 15:32

Csúcs! A Debreceni Egyetem ismét gazdagabb lett!
(Fotó: mti)

Ötvenmilliós hangszer érkezett.

Hirdetés

Csúcsminőségű hangszerrel, egy Steinway-zongorával gazdagodott a Debreceni Egyetem (DE): a hangszer, amelynek vásárlása 50 millió forintos célzott állami támogatással valósult meg, csütörtökön érkezett meg az intézmény zeneművészeti karára.

A zeneművészeti kar több mint két évtizedes vágya volt egy csúcsminőségű hangversenyzongora beszerzése, amely a karon folyó zongoratanár és zongoraművész képzésnek alapfeltétele és lehetővé teszi, hogy a nemzetközi zenei felsőoktatásban versenyképesen jelenhessünk meg - mondta a hangszer átvételekor a kar dékánja.

Duffek Mihály szerint az új hangszer fontos az oktatás szempontjából, de minőségi változást jelent a debreceni koncertéletben is azzal, hogy lehetőséget tudnak a jövőben nyújtani neves művészek hangversenyeihez.

Hozzátette: a csúcsminőségű hangszer és a stúdió közeljövőben tervezett modernizálása lehetővé teszi azt is, hogy a Liszt-terem akár a nemzetközi sztenderdeknek megfelelő lemezfelvételi stúdió funkcióját is elláthassa, így a keleti régióban egyedüliként lehetne olyan környezetet és technikát biztosítani, ami egyben bevételi forrásként is szolgálhat majd a zeneművészeti kar számára.

A kifejezetten hangversenytermi körülményekre tervezett és gyártott, nagyrészt kézi munkával készült zongora a nagy múltú hamburgi Steinway & Sons gyár terméke. A hangszert a gyár szállíttatta Budapestre, ahonnan Debrecenbe már a közbeszerzési eljárás nyertese, a hazai disztribútor juttatta el.

A hangszer érkezését - a technikai munkálatok: összeszerelés, beállítás, hangolás után - koncertsorozattal ünnepli meg a Debreceni Egyetem zeneművészeti kara - jegyezte meg Duffek Mihály.

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés