Megfőzte a debrecenieket a nyers séf
Hatalmas sikere volt annak a kétnapos, nyers vegán ételkóstolónak, amit Varga István tartott a Debreceni Egyetem két menzáján.
Az ingyenes próbaebédre nemcsak az egyetem hallgatói és munkatársai voltak kíváncsiak, sokan csak azért mentek el a menzára, hogy megkóstolják a már látványában is ínycsiklandó laktóz-és gluténmentes, főzés nélkül készült ételeket. A Műszaki Kar és a Lovarda menzáján ebédelők nyitottan és pozitívan fogadták a kínált fogásokat. A vendégek aszalt hajdinacsírával megszórt újhagymás zöldségkrémlevest, aszalt paradicsomszószos cukkini spagettit és flódnitortát kóstolhattak.
Az eredmény? Elképesztő menzareform! Júniustól mentes, nyers, vegán ételek kaphatók az egyetem két menzáján. Mert az egyetemisták vevők az újra. Ezt bizonyítja az a kis kérdőív is, amit örömmel töltöttek ki a hallgatók.