Hirdetés

Jubileumot ünnepelt a Debreceni Egyetem

unideb.hu

2018.02.09. 16:18

Jubileumot ünnepelt a Debreceni Egyetem
Fotó: unideb.hu

Összegezték az elmúlt éveket.

Hirdetés

Tíz éves fennállását ünnepelte a Hallgatói Adminisztrációs Központ. Az ebből az alkalomból szervezett konferencián a hallgatói adminisztráció feladatairól és eredményeiről hallhattak előadásokat a meghívottak február 6-án a Nagyerdei Víztoronyban.

A Hallgatói Kapcsolatok és Szolgálatatások Központjának, valamint a tanulmányi osztályok munkatársainak szervezett program résztvevőit Bács Zoltán kancellár köszöntötte, aki kiemelte a legfontosabb előzményeket, valamint a központilag végezhető feladatok folyamatos bővülését.

A kezdeti lépésekről Körösparti Péter, az EHÖK akkori elnöke, jelenleg az Egyetem Hallgatói és Doktorandusz Képviseletének (DE HDK) elnöke beszélt, majd vázolta az elmúlt 10 év szépségeit és nehézségeit, a Hallgatói Önkormányzat kezdeményező szerepét.

Mint elmondta, az egységes rendszerek létrehozása nem mindig ment súrlódásmentesen, de a végeredmény magáért beszél.

Kissné Szabó Noémi, a Kancellária közgazdasági igazgatója a hallgatói ösztöndíjak világát hozta közelebb a résztvevőkhöz.

Elmondta, hogy évente 15-20 milliárd forint érkezik az egyetemre állami támogatásként, amelyből 3-4 milliárd forintot fizetnek ki ösztöndíjakra.

Bemutatta a saját forrásból adható ösztöndíjat, és az odaítélés feltételeit.

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés