Hirdetés

Nagyon felkapott a Debreceni Egyetem

unideb.hu

2018.01.26. 12:39

Nagyon felkapott a Debreceni Egyetem
Fotó: unideb.hu

Az egyik legnépszerűbb intézmény.

Hirdetés

Az elsőhelyes jelentkezések és a felvett hallgatók számát tekintve továbbra is a legnépszerűbb hazai felsőoktatási intézmények között van a Debreceni Egyetem a keresztféléves felvételi eljárásban, 406 új hallgató kezdi meg tanulmányait februárban.

A Debreceni Egyetem a tavalyihoz hasonlóan 7 karon, de az eddiginél jóval több, összesen 34 mesterszakot hirdetett meg keresztféléves képzésben nappali és levelező tagozaton.

Az intézménybe összesen 1073 jelentkezést nyújtottak be, közülük 894-et állami ösztöndíjas képzésekre. 527-en jelölték meg első helyen a Debreceni Egyetemet, és a tavalyinál csaknem 7 százalékkal több, összesen 406 diáknak sikerült bekerülni valamelyik szakra. Ezzel az eredménnyel ismét az egyik legnépszerűbb vidéki felsőoktatási intézmény lett hazánkban

– hangsúlyozta Pósánné Rácz Annamária oktatási igazgató.

A legtöbben a Gazdaságtudományi (GTK), illetve a Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Karra (MÉK) szerettek volna bejutni. Sok ( 96 fő) jelentkezés érkezett az idén először induló szociálpedagógia, illetve a növényorvosi (79) mesterszakokra. 

A karok országos összehasonlításában az előkelő 5. helyen végzett GTK mellett a MÉK, és a Műszaki Kar (MK) is a top 10-be került az állami ösztöndíjjal felvett hallgatók számát tekintve.   

A minimum pontszámmal (50) az idén nem lehetett bekerülni egyetlen képzésre sem a Debreceni Egyetemen, hiszen többségében 60 pont fölött alakultak a ponthatárok, ami a jelentkezők teljesítményét dicséri. A legmagasabb pontszámra (98) az angol nyelvű nemzetközi gazdaság és gazdálkodás szakhoz volt szükség, de 90 pont kellett a környezetgazdálkodási agrármérnök és a természetvédelmi mérnöki szakokhoz is teljesíteni. 

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés