Hirdetés

Rekordszámú lehetőséget kínálnak a debreceni hallgatóknak

unideb.hu

2017.12.06. 10:05

Rekordszámú lehetőséget kínálnak a debreceni hallgatóknak
Fotók: unideb,hu

Számos cég közül választhatnak.

Hirdetés

Rekordszámú, 26 vállalat részvételével rendezte meg a Debreceni Egyetem Természettudományi és Technológiai Kara a hallgatók elhelyezkedését és szakmai gyakorlatát támogató rendezvényét, a Szakmai Napot.

A megnövekedett vállalati érdeklődés miatt három teremben párhuzamosan tartottak előadásokat a Természettudományi és Technológia Kar Szakmai Napján a kar partnereinek szakemberei december 5-én, kedden a Debreceni Egyetem Kémiai épületében.

Kun Ferenc dékán a rendezvény megnyitóján kiemelte: a TTK legfontosabb célja a versenyképes tudással és piacképes diplomával rendelkező hallgatók képzése, ezért nagymértékben együttműködnek a régió gazdasági szereplőivel.

- A kar az elmúlt évek során kialakított egy olyan kapcsolati hálót, amelynek a kitüntetett pontjaiban a partnervállalatok kihelyezett tanszékei állnak. Az együttműködés még szorosabb formában valósul meg a duális képzéseknél, melyek sora a két éve indított három mérnöki mellett – bio-, vegyész- és villamosmérnök – jövő szeptembertől két természettudományi képzéssel: a geográfus MSc és a hidrobiológus MSc szakkal bővül – hangsúlyozta Kun Ferenc. A dékán hozzátette: a rendezvény iránti töretlen hallgatói és vállalati érdeklődés bizonyítja, hogy jelentős igény van az ilyen találkozási lehetőségekre.

A Szakmai Napon a kar villamosmérnöki, biológus, vegyész, bio- és vegyészmérnöki, valamint fizikus, matematikus, földrajz és földtudományi képzéseihez kötődő cégek, intézetek mutatkoztak be.

A vállalati szakemberek a hallgatókra váró karrierlehetőségekről, a jelentkezési feltételekről, a pályázókkal szemben támasztott követelményekről, a kiválasztási folyamatról, a cégek nyújtotta munkakörülményekről, juttatási csomagokról, valamint a duális képzésekről, a szakmai gyakorlati és szakdolgozati konzultációs lehetőségekről beszéltek, illetve felhívták a figyelmet a különböző ösztöndíj- és mentorprogramokra.

Debreceni Egyetemálláselőadás

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés