Hirdetés

Gyógyító erejű képeket alkottak a debreceni gyerekek

unideb.hu

2017.12.22. 15:00

Gyógyító erejű képeket alkottak a debreceni gyerekek
Fotók: unideb.hu

Méltó helyre találtak a mandalák.

Hirdetés

Súlyosan, halmozottan sérült gyerekek festették azt a mandala képet, amelyet csütörtökön adtak át a Debreceni Egyetem Gyermekgyógyászati Klinikáján.

A festményt a Debreceni Bárczi Gusztáv EGYMI Általános Iskola, Készségfejlesztő Iskola és Kollégiumban készítették még novemberben egy jótékonysági akció részként. A súlyosan, halmozottan sérült gyerekeknek a kép megalkotásában szüleik, egészséges társaik és a Klinikai Központ munkatársai is segítettek.

– Méltó helyet találunk a gyönyörű mandalának a Gyermekgyógyászati Klinikán, hogy minden beteg gyermek részesülhessen abból a szeretetből, ami a képből árad – mondta Vattai Györgyné, klinikai vezető ápoló a december 21-ei ünnepélyes átadón. Hozzátette: az alkotó gyerekek közül, krónikus betegségeik miatt többen szinte a klinikán nőttek fel.

– Ez a mandala jelképezi az iskola erejét, ami abból fakad, hogy óriási egységben, összetartásban, szeretetben és szakmai odaadásban próbáljuk a gyerekeket nevelni és fejleszteni - fogalmazott Kovács Anikó, a Bárczy Gusztáv fejlesztő iskola intézményvezetője, aki reméli, hogy a kép „gyógyító ereje” segíti a Gyermekklinikán fekvő kis betegek felépülését.

Az átadó ünnepségen jelen volt Nagy Zsuzsa mandalafestő, akinek ötlete nyomán és vezetésével elkészült a festmény. A művésznő az eseményen felidézte a közös alkotás élményét. Emlékeztetett arra, hogy a sérült emberek is tudnak alkotni, értéket teremteni és másokon segíteni.

A fejlesztő iskola alapítványa pénzgyűjtést is kezdeményezett, az így összegyűlt 31 ezer forintot szintén a Gyermekklinika javára ajánlotta fel.
Debreceni Egyetemgyereksérült

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés