Hirdetés

8000 gólya a Debreceni Egyetemen

civishir.hu

2017.09.11. 09:48

8000 gólya a Debreceni Egyetemen
unideb.hu

Az intézmény csaknem 30 ezer hallgatóval büszkélkedhet.

Hirdetés

Szeptember 10-én 11 órakor rendezte meg tanévnyitó ülését a Debreceni Egyetem ünnepi szenátusa. A Főnix Csarnok előtt gyülekezett a leendő hallgatók tömege, de a büszke szülők, a felsőévesek és az egyetem munkatársai is nagy számban vettek részt az eseményen.

Az izgatott gólyákat elsőként Szilvássy Zoltán rektor köszöntette tanévnyitó beszédével.

Az együtt munkálkodás örömét fogjuk együtt megélni – hangzott el.

– Az oktatás vidéki fellegvára – jellemezte Debrecent Süli János, a paksi atomerőmű két új blokkjának tervezéséért, megépítéséért és üzembe helyezéséért felelős tárca nélküli miniszter. A beruházás az egész országnak hatalmas lehetőség, a Debreceni Egyetemnek kiemelt szerepet szánnak a munkálatok során, hangsúlyozta. A napokban nagy visszhangot keltett ezzel kapcsolatban a Vlagyimir Putyin orosz elnöknek adományozott díszpolgári cím, az eseményen azonban erről nem esett szó.

Az évnyitó ülésen Szabó Tünde sportért felelős államtitkár és Bognár István Ádám, a Hallgatói Önkormányzat elnöke is köszöntötte az egybegyűlteket. Papp László, Debrecen polgármestere biztonságos és dinamikus városi környezetről beszélt, ahol a helyi vállalatok munkaerő-piaci kínálata és az egyetemről kikerülő szakemberek igényei találkoznak.

Az esemény pátoszos hangulatát növelte a Zeneművészeti Kar hallgatóinak fuvolajátéka és a szakmai teljesítményekért járó díjak átadása is.

Galéria

Debreceni EgyetempaksFőnix Csarnok

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés