Hirdetés

Százmilliós felújítás a debreceni kollégiumban

civishir.hu

2017.09.08. 18:20

Százmilliós felújítás a debreceni kollégiumban

Ideális körülmények várják a diákokat a Böszörményi úton.

Hirdetés

A hétvégén költöznek be a hallgatók a Debreceni Egyetem Veres Péter Kollégiumába. A nyári hónapokban felújították az épület második emeletét, így teljes lett a több mint 500 fiatalnak otthont adó diákszálló rekonstrukciója.

Komfortos környezet fogadja a 2017/18-as tanévre beköltöző hallgatókat a Veres Péter Kollégium második szintjén. Nyáron kicserélték a vezetékeket, a padlóburkolatot és a belső nyílászárókat, a 23 szobát kitapétázták és új beépített bútorzattal látták el. A 15 négyférőhelyes és a kimondottan PhD-hallgatóknak fenntartott 8 kétszemélyes szoba mindegyikében elérhető az internet.

A második emeleti munkálatok bruttó 100 millió forintba kerültek, és a teljes épületrekonstrukció utolsó lépését jelentették.

Az elmúlt tíz év alatt nemcsak belső, hanem külső és energetikai felújítást is végeztünk, ez utóbbi kivételével mindent saját forrásból finanszíroztunk – emelte ki a szeptember 8-ai műszaki bejáráson Csiszár Imre, a Debreceni Egyetem Kollégiumok igazgatója.

A Böszörményi úti campuson található kollégium így már minden igényt kielégítő szállást kínál a beköltöző 532 diáknak, akiknek döntő többsége a Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar, valamint a Gazdaságtudományi Kar hallgatója.

Mivel az épület hőszigetelt, a nyílászárók korszerűek és a vízfogyasztás is energiahatékony a tetőre szerelt napkollektoroknak köszönhetően, ezért jelentős energia-megtakarítást érnek el a működtetésben, a Debreceni Egyetem kollégiumai közül itt a legkisebb az ökológiai lábnyom.

– Szintén jelentős változásokat tapasztalhatnak azok, a főleg Stipendium Hungaricum-program keretében egyetemünkön tanuló diákok, akik a Vámospércsi úti kollégiumban kaptak elhelyezést. A 3. és 4. emelet szobáit, valamint az összes vizesblokkot és konyhát kifesttettük, ott is cseréltük a bútorzat egy részét, valamint enyhítettünk az eddigi zsúfoltságon – tette hozzá Csiszár Imre.

felújítás

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés