Hirdetés

Sürgősségi ellátásban is profi a Debreceni Egyetem

unideb.hu

2017.09.12. 10:19

Sürgősségi ellátásban is profi a Debreceni Egyetem

Az Országos Mentőszolgálat szoros együttműködésre törekszik a Debreceni Egyetemmel.

Hirdetés

Az Országos Mentőszolgálat főigazgatója tartott előadást az ötödéves orvostanhallgatóknak szeptember 11-én a Debreceni Egyetemen. A két intézmény a jövőben az oktatás és a betegellátás területén is szorosabb együttműködésre törekszik.

Szabó Zoltán tanszékvezető szerint a Debreceni Egyetemen a mentőszolgálat és a klinikai sürgősségi szakma együttműködését mind oktatási, mind pedig betegellátási szinten szeretnék még szorosabbra fűzni.

– A Debreceni Egyetemmel közösen egy olyan sürgősségi komplexumot szeretnénk létrehozni, ahol Magyarországon egyedülálló módon a mentőszolgálat és a kórházi ellátás egy helyen valósul meg. Mindez azért jelentős, mert a mentőellátás a betegellátás szerves része. Azt a terápiát, amit a mentőorvos nyújt, a beteg javát szolgálva csak úgy lehet folytatni, ha az összhangban van a kórházi ellátással, így nagyon fontos egy közös protokoll kidolgozása – nyilatkozta Csató Gábor főigazgató az unideb.hu-nak.

– Tabletek használatával az egész országban digitális betegátadást fogunk megvalósítani, az úgynevezett Szív City applikációval pedig egy közösségi újraélesztési hálózatot szeretnénk kiépíteni – számolt be Csató Gábor az OMSZ innovatív újításairól, jövőjéről. Kiemelte: egy olyan új, modern technológia vívmányokat felhasználó, külső és belső megbecsülést adó mentőszolgálatot építenek, amely a benne dolgozóknak és a betegeknek is a javát szolgálja. Ebben a frissen végzett orvosoknak is nagy szerepük lehet, elengedhetetlen, hogy olyan tudással kerüljenek ki az egyetemről, amelynek birtokában egy akut, sürgősségi helyzetben, balesetben el tudják kezdeni az ellátást.

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés