Hirdetés

Sürgősségi ellátásban is profi a Debreceni Egyetem

unideb.hu

2017.09.12. 10:19

Sürgősségi ellátásban is profi a Debreceni Egyetem

Az Országos Mentőszolgálat szoros együttműködésre törekszik a Debreceni Egyetemmel.

Hirdetés

Az Országos Mentőszolgálat főigazgatója tartott előadást az ötödéves orvostanhallgatóknak szeptember 11-én a Debreceni Egyetemen. A két intézmény a jövőben az oktatás és a betegellátás területén is szorosabb együttműködésre törekszik.

Szabó Zoltán tanszékvezető szerint a Debreceni Egyetemen a mentőszolgálat és a klinikai sürgősségi szakma együttműködését mind oktatási, mind pedig betegellátási szinten szeretnék még szorosabbra fűzni.

– A Debreceni Egyetemmel közösen egy olyan sürgősségi komplexumot szeretnénk létrehozni, ahol Magyarországon egyedülálló módon a mentőszolgálat és a kórházi ellátás egy helyen valósul meg. Mindez azért jelentős, mert a mentőellátás a betegellátás szerves része. Azt a terápiát, amit a mentőorvos nyújt, a beteg javát szolgálva csak úgy lehet folytatni, ha az összhangban van a kórházi ellátással, így nagyon fontos egy közös protokoll kidolgozása – nyilatkozta Csató Gábor főigazgató az unideb.hu-nak.

– Tabletek használatával az egész országban digitális betegátadást fogunk megvalósítani, az úgynevezett Szív City applikációval pedig egy közösségi újraélesztési hálózatot szeretnénk kiépíteni – számolt be Csató Gábor az OMSZ innovatív újításairól, jövőjéről. Kiemelte: egy olyan új, modern technológia vívmányokat felhasználó, külső és belső megbecsülést adó mentőszolgálatot építenek, amely a benne dolgozóknak és a betegeknek is a javát szolgálja. Ebben a frissen végzett orvosoknak is nagy szerepük lehet, elengedhetetlen, hogy olyan tudással kerüljenek ki az egyetemről, amelynek birtokában egy akut, sürgősségi helyzetben, balesetben el tudják kezdeni az ellátást.

Debreceni EgyetemOMSZ

HirdetésHozzászólás

HirdetésHirdetés

Ez is érdekelheti

    Hirdetés