Hirdetés

A Debreceni Egyetem ad még egy esélyt

unideb.hu

2017.08.02. 10:08

A Debreceni Egyetem ad még egy esélyt
(Fotó: illusztráció, unideb.hu)

Még állami ösztöndíjas képzést is hirdetnek.

Hirdetés

Már lehet jelentkezni a Debreceni Egyetem pótfelvételi eljárásban meghirdetett képzéseire. A 294 szakra több mint háromezer helyet biztosít az intézmény, amelynek 14 karából 11 várja a leendő hallgatókat.

A pótfelvételi eljárásban csak azok vehetnek részt, akik az idei általános felvételire egyáltalán nem jelentkeztek, vagy jelentkeztek ugyan, de egyetlen szakra sem sikerült bejutniuk.

A jelentkezések benyújtási határideje augusztus 7-e éjfél.

A pótfelvételi eljárásban szinte csak önköltséges képzéseket hirdetnek meg az intézmények. A Debreceni Egyetemen állami ösztöndíjas formában most egyedül az Egészségügyi Kar ápolás mesterképzésére lehet jelentkezni.

Várja az intézmény a felvételizőket - többek között – a Bölcsészettudományi Kar néprajz szakos mesterképzésére, vagy akár a Gazdaságtudományi Kar sportközgazdász képzésére is.

A kérelmeket a www.felvi.hu-n elérhető e-felvételi rendszeren keresztül lehet benyújtani augusztus 7-én éjfélig. A jelentkezések során csak egyetlen képzés jelölhető meg. Fontos, hogy a dokumentumokat a jelentkezők hiánytalanul nyújtsák be, és érdemes böngészni a ponthatárokat is, hiszen az általános eljárásban megállapított pontoknál nem lehet alacsonyabb értékekkel bejutni.

A Debreceni Egyetemen 9.000 új hallgató kezdheti meg tanulmányait szeptemberben. Az általános felvételi eljárásban bejutott 6.369 hallgató mellett mintegy 1.700 gólya angol nyelvű képzésben tanul majd. A pótfelvételi során bejutók, a kihelyezett képzéseken tanulók, valamint a doktori iskolák munkájában részt vevő hallgatók száma pedig tovább gyarapítja majd a Debreceni Egyetem 40 ezres közösségét.
Debreceni Egyetempótfelvételi

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés