Több mint egymilliárdot nyertek a debreceniek

2017.07.12. 17:15

Több mint egymilliárdot nyertek a debreceniek
(Fotó: illusztráció), unideb.hu)

Így biztosítják a következő évtizedek tudományos utánpótlását.

Hirdetés

A Debreceni Egyetem 41 kutatója, fiatal kutatója és posztdoktora nyert összesen több mint egymilliárd forintot meghaladó támogatást a Nemzeti Kutatási Fejlesztési és Innovációs (NKFI) Hivatal felfedező kutatásokat ösztönző programjaiban.

A hivatal idén megnövelt keretösszeggel, a kutatói életpálya különböző szakaszaihoz jobban illeszkedő új konstrukciókat hirdetett.

A pályázati rendszer a kutatói életpályára belépő posztdoktorok, az önálló kutatást elindító és kutatócsoportot alapító fiatal kutatók, valamint a tapasztaltabb kutatók számára egyaránt biztosít lehetőséget alapkutatási projektjük támogatására. Idén a kutatók eredményeinek nemzetközi láthatóságát ösztönző felhívással is kiegészült a pályázati rendszer.

– Fontos, hogy a fiatal kutatók is támogatást kaphatnak saját programjuk elindításához, megvalósításához, vagy akár kutatócsoport létrehozásához, hiszen ez teremt lehetőséget arra, hogy biztosítani tudjuk a következő évtizedek tudományos utánpótlását

– mondta a pályázati eredményhirdetés kapcsán az unideb.hu portálnak Csernoch László, a Debreceni Egyetem tudományos rektorhelyettese.

A jelentkezők agrár, ökológiai és földtudományok, bölcsészet- és társadalomtudományok, matematika, fizika, kémia és mérnöki, valamint orvosi és biológiai tudományterületeken adhatták be pályázatukat.

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés