Ekkora élet az Egyetem Téren még sosem volt!

unideb.hu

2017.07.17. 19:56

Ekkora élet az Egyetem Téren még sosem volt!

Kezdődik Debrecenben a Campus, ott a helyü(n)k!

Hirdetés

Idén is bemutatkozik a Campus Fesztiválon a Debreceni Egyetem: az Egyetem Tér fesztiválhelyszínen a karok, intézetek, tanszékek programjai mellett színes színpadi kínálat várja az érdeklődőket.

A Debreceni Egyetem szokatlan arcát mutatja július 19-22. között, hiszen a Campus Fesztiválon a tudomány könnyedebb oldalát mutatják be azok az intézményi egységek, akik visszajáró fesztiválozóként, vagy „első bálozókén” vesznek részt programjaikkal az Egyetem Téren.

A kezdetektől kitelepülők mellett most is készül újdonságokkal az egyetem: első alkalommal avatják be a „legális pénzmosás” titkaiba a nézőket a kémikusok. Ugyancsak ez az első bemutatkozása a Campus Fesztiválon a Doktoranduszok Országos Szövetség debreceni kirendeltségének is, akik négy napon keresztül a különböző egészségügyi vizsgálatok mellett a véralkohol-szintet is megmérik.

Az egyetemi könyvtár jóvoltából időutazáson vehetünk részt, betekintve a 80 évvel ezelőtti diplomaosztókra, de a legmodernebb technikát igénybe véve akár „könyvszelfit” is lehet készíteni. A sportot – szokatlan módon – az Észak-amerikai Tanszék képviseli, akiknél a fesztivál valamennyi napján amerikai focisták vendégeskednek. A közös fotókat a Facebookra feltöltve értékes könyveket lehet nyerni a tanszék játékán.

Aki megéhezik, megkóstolhat „Egy falat Itáliát” az Olasz Tanszék munkatársainak jóvoltából, a finom falatokat pedig a német zene és tánc segítségével lehet lemozogni.

Mi lesz?

Lesz Toldi-erőpróba, egyetemtörténeti kvíz, óriás társasjáték, meseverseny és pályaválasztási tanácsadó, valamint önismereti, párkapcsolati kvíz is. És mindez csak ízelítő a bemutatkozó karok, intézetek, tanszékek kínálatából. Délután 3-tól éjfélig folyamatos programot kínál az Egyetem Tér színpada, ahol egymást váltják a könnyűzenei koncertek, a beszélgetős és szórakoztató műsorszámok.

Fellép – többek között – az Android együttes, a Debreceni Dixieland Jazz Band, jön a Dumaszínház több fellépője, és nálunk vendégeskedik egy-egy napon Azurák Csaba, Jakupcsek Gabriella, Rubint Réka és Zacher Gábor is.

A látogatókat az egyetem hallgatóiból alakult önkéntesek csoportja segíti, akik már az intézmény új címerével ellátott, az intézmény színét idéző sárga és zöld pólókban teljesítenek szolgálatot az Egyetem téren.

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés