Hirdetés

Dúl a harc a kollégiumi helyekért Debrecenben

unideb.hu

2017.07.14. 10:25

Dúl a harc a kollégiumi helyekért Debrecenben

Az újonnan felvett hallgatók ötöde válhat kollégistává.

Hirdetés

A ponthatárok kihirdetése után leendő egyetemisták ezrei igényelnek kollégiumi elhelyezést. A Debreceni Egyetem hallgatói több mint 4800 férőhely közül választhatnak igényeiknek és pénztárcájuknak megfelelően, ebből több mint ezerkétszáz ágy jut az első éveseknek, vagyis az újonnan felvett hallgatók ötöde válhat kollégistává: 13 kollégium 1208 férőhelyére pályázhatnak a gólyák.

Más intézményektől eltérően a Debreceni Egyetemen két juttatást: a kollégiumi ellátást és a rendszeres szociális ösztöndíjat egy eljárásban, egyszerre lehet és kell igényelni, hiszen mindkettő ugyanazokat a szociális körülményeket mérlegeli

- írja az unideb.hu.

Az első évesek eljárása az egyetemre történő felvételüket követően, július 25-26-án azonnal indul. Érdemes a pályázóknak több kollégiumot megjelölni, hiszen ma már bármelyik kar hallgatója bármelyik kollégiumot választhatja. A kérelmet a koli.unideb.hufelületen lehet kitölteni.

A kérelmeket a beérkezett igazolások – családszerkezet, egy főre eső éves bruttó jövedelem, a képzés és a pályázó lakhelyének távolsága, esetleges rendkívüli egészségügyi helyzet – alapján pontozzák és bírálják el.

Aki már egyetemista, de a 2017/18-as tanévben nem jutott be egyik kollégiumba sem, annak fontos határidő a június 21-e.  A felsőbb évesek eljárása ugyanis már a jogorvoslati-méltányosági szakaszban tart, és eddig az időpontig nyújthat be újabb kérelmet az a hallgató, aki az eljárás vagy a pontozás kapcsán kifogással kíván élni. 

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés