Hirdetés

Bemutatjuk a debreceni a rektorhelyetteseket

2017.07.13. 14:30

Bemutatjuk a debreceni a rektorhelyetteseket
Balról: Pintér Ákos, Bartha Elek, Csernoch László, Tőzsér József (Fotók: unideb.hu)

Matematikus, néprajzkutató, orvos és biológus.

Hirdetés

Négy rektorhelyettes kapott megbízást Szilvássy Zoltán rektortól a következő ötéves ciklusra a Debreceni Egyetemen. Az általános, oktatási és tudományos ügyek mellett az egészségipari innovációnak és képzésfejlesztésnek is lesz felelőse.

Általános rektorhelyettes

Pintér Ákos matematikus, az MTA doktora, kutatási területe a diofantikus számelmélet. 2005-2007 között a Természettudományi Kar Matematikai Intézetének intézetigazgató-helyettese, 2007-2013 között intézetigazgatója, 2013-tól 2017-ig a Természettudományi és Technológiai Kar dékánja. Célja, hogy az egyetem tovább erősítse régiós tudásközpont szerepét, különös tekintettel az egyetem fókuszterületére, az egészségiparra.

Oktatási rektorhelyettes

Bartha Elek néprajzkutató, az MTA doktora, 1997 és 2017 között a Néprajzi Tanszék vezetője, 2001 és 2004 között a Bölcsészettudományi Kar dékánja, 2013 óta az egyetem oktatási rektorhelyettese. a következő ciklusban az oktatási rektorhelyettesként 2013-ban megkezdett munkát kívánja folytatni: segítve a karokon folyó képzést, a változó körülmények ellenére is megőrizve annak minőségét, színvonalát. 

Tudományos rektorhelyettes

Csernoch László tudományos és oktatói tevékenysége mellett több mint egy évtizede vesz részt az Általános Orvostudományi Kar és a Debreceni Egyetem vezetésében. 2004-2007 között dékánhelyettesként, majd 2007-től dékánként, 2013-tól pedig tudományos rektorhelyettesként tevékenykedik. Pályázatában az előző ciklusban szerzett tapasztalatok alapján elsősorban az elmúlt négy év eredményeire és az eddig kiaknázatlan lehetőségekre épít.

Egészségipari innovációért és képzésfejlesztésért felelős rektorhelyettes

Tőzsér József 2007-2013 között tudományos dékánhelyetteskét segítette az Általános Orvostudományi Kar munkáját. 2013 óta az ÁOK Biokémiai és Molekuláris Biológiai Intézet intézetvezető egyetemi tanára. Jelenleg szakmai vezetője a gyógyszeripari és biotechnológiai fókuszterületű DE Felsőoktatási Ipari Együttműködési Központ (DE FIEK) egyik programjának, melyet a Richter Zrt-vel közösen indított az egyetem. Több mint 30 éves oktatói és kutatói tevékenységére, tapasztalatára alapozva dolgozta ki az új, egészségipari innovációért és képzésfejlesztésért felelős rektorhelyettesi programját.

A rektorhelyettesekről bővebben az unideb.hu oldalon olvashat.

egyetemrektor

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés