Hirdetés

Újabb világcéggel indított stratégiai együttműködést a Debreceni Egyetem

mti

2017.06.29. 17:27

Újabb világcéggel indított stratégiai együttműködést a Debreceni Egyetem
Szilvássy Zoltán és Bács Zoltán (Fotó: unideb.hu)

Két héten belül ez már a második.

Hirdetés

Közös képzésfejlesztésről, valamint a digitális medicina, a mesterséges intelligencia, a virtuális valóság és a sportorvoslás területeit érintő közös kutatásokról kötött stratégiai megállapodást a Debreceni Egyetem (DE) és a General Electric (GE) magyarországi leánycége, a GE Hungary Kft. A dokumentumot csütörtökön az egyetem műszaki-informatikai kabinetje ülésén írták alá a két szervezet vezetői.

Olyanok kerüljenek ki, akik mernek és képesek vállalkozni

Szilvássy Zoltán, a DE rektora kulcsfontosságúnak nevezte, hogy olyan szakembereket képezzenek az egyetemen, akik a nemzetközi piac támasztotta követelmények között is megállják a helyüket. A Debreceni Egyetem az ipar 4.0 modellel összhangban műszaki képzésének megújítását meghatározó nagyvállalatokkal, így a GE-vel együttműködésben valósítja meg - tette hozzá. 

Ascsillán Endre, a GE magyarországi alelnöke az aláírást követően kiemelte: a Debreceni Egyetem mindazon célokban jelentős partnere lehet a vállalatnak, amelyek a világ iparfejlesztését a jövőben meghatározzák, beleértve az oktatást, az energetikát és az egészségügyet. Meggyőződése szerint az együttműködésnek oda kell vezetnie, hogy az egyetemről olyan szakemberek kerüljenek ki, akik mernek és képesek vállalkozni, akik hozzájárulnak az ipari szerkezetátalakításhoz, a flexibilis középvállalatok létrejöttéhez, életpálya-modelljéhez.

Két héten belül ez már a második

Bács Zoltán, a DE kancellárja emlékeztetett: két héten belül a második világcéggel lép stratégiai partnerségre a Debreceni Egyetem: a Roszatommal múlt héten Moszkvában megkötött megállapodás után a General Electric is kiemelt partner az intézmény műszaki képzésének a fejlesztésében és a digitális egészségügyi innovációkkal kapcsolatos törekvéseiben. Megemlítette, hogy a Roszatomnak és a GE-nek közös vállalata is van, így tulajdonképpen egy fontos céghálóval került kapcsolatba az egyetem.

A Roszatommal aláírt dokumentum kiterjed a nukleáris orvostudomány, az izotópok és a sugárgyógyászati készítmények előállítása terén alkalmazott kutatásokat szolgáló, illetve a kereskedelmi célú projektek megvalósításában történő együttműködésre - mondta, hozzátéve: a GE-vel kötött megállapodás kiemelten foglalkozik a legmodernebb gyógyászati technológiák, új műszaki és informatikai megoldások kidolgozását a digitális medicina területén.

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés