Alapszabály: végy egy jó kapust!

unideb.hu

2017.06.14. 20:17

Alapszabály: végy egy jó kapust!
ofmann László világbajnoki ezüstérmes kézilabdázó

A Debreceni Egyetem konferenciáján Király Gáborék beszéltek a kapuséletről.

Hirdetés

Minden labdarúgó ismeri a sikeres csapatépítés alapszabályát. A Debreceni Egyetem konferenciáján pedig az is kiderült, mi a kiváló hálóőrök titka: legyen szó futballról, vízilabdáról, kézilabdáról vagy jégkorongról.

A magyar sport legendás, nemzetközileg is elismert kapusainak részvételével tartott egyedülálló előadás-sorozatot a Debreceni Egyetem június 14-én. Bár hazánkban még nem rendeztek ehhez fogható tanácskozást, az intézményben ez a rendezvény sem számít példa nélkülinek.

- A Debreceni Egyetemen évek óta szervezünk olyan konferenciákat, ahol a gyakorlatban dolgozó szakemberek adják át ismereteiket, tapasztalataikat a hallgatóknak, illetve a szakma más képviselői számára. Az egyetem oktatási intézmény lévén szívesen jelenik meg ezekben a programokban szervezőerőként és felületként is

– mondta el a konferencia kapcsán Bács Zoltán Kancellár.

A szerdai konferencián a labdarúgás, a vízilabda, a jégkorong és a kézilabda legelismertebb hazai hálóőrei tartottak előadásokat a Lovardában.

A programon – melyre több mint 120 edző és sportoló regisztrált az ország minden szegletéből – előadást tartott a háromszoros olimpiai bajnok vízilabdakapus Szécsi Zoltán, valamint az évtized legjobb magyar hálóőrének is megválasztott Király Gábor is.

25 éve vagyok a pályán, és ebből 18 évet külföldön töltöttem, az itt szerzett tapasztalatokat szép fokozatosan igyekszünk beépíteni az edzésprogramjainkba. Ha azt a tudást, amit ez idő év alatt felhalmoztam, rázúdítanám az emberekre, akkor biztosan a tanácstalanság ülne ki az arcokra

– nyilatkozta az unideb.hu-nak a csúcstartó, 108-szoros magyar válogatott Király Gábor, aki hozzátette: bár csak minden tizedik meghívást tudja elfogadni, mégis megtisztelő számára, hogy a Debreceni Egyetemen konferenciáján tarthat előadást a hazai hálóőrök legjobbjai között.

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés