Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Sürgősségi Klinika létesül Debrecenben

| 2017. 05. 03. | 13:32:00
Megérett rá az idő.
Sürgősségi Klinika létesül Debrecenben
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Sürgősségi Klinikával bővül a Debreceni Egyetem Klinikai Központja – jelentették be pénteken a III. Sürgősségi Orvostani Fórumon. A kétnapos konferencián a sürgősségi ellátás legújabb eredményeivel is megismerkedhettek a részvevők.

– A Debreceni Egyetem Szenátusa április 27-i ülésén egyhangúan megszavazta azt az indítványt, hogy a jövőben az egyetemen önálló Sürgősségi Klinika jöhessen létre, így ez lesz az ország első ilyen intézménye – jelentette be a rendezvényt megelőző április 28-ai sajtótájékoztatón Szabó Zoltán, a Debreceni Egyetem Belgyógyászati Intézet Sürgősségi Orvostani Tanszékének vezetője.

A szakember hangsúlyozta, hogy a Debreceni Egyetem számára fontos, hogy ezen a szakterületen is biztosítsa az utánpótlás magas szintű nevelését, s felhívta a figyelmet mind a mentőorvosi tevékenység, mind a kórházi sürgősségi ellátás fontosságára. Ezt az elkötelezettséget fémjelzi, hogy a Sürgősségi Orvostani Tanszéken a graduális és posztgraduális oktatási órák száma évente eléri a háromezret.

Csató Gábor, az Országos Menőszolgálat főigazgatója a sajtótájékoztatón elmondta, hogy a mentőszolgálat munkatársai ebben a munkában jelentős részt vállalnak.

– A jövőben mind a betegellátás, mind az oktatás és tudományos tevékenység vonatkozásában az eddiginél is szorosabbra fűzzük az együttműködést az egyetemi tanszékkel – fogalmazott Csató Gábor.

A sürgősségi orvosszakma jellegéből adódó közös gyógyító és oktató munka fontosságára hívta fel a figyelmet Pápai György, az Országos Mentőszolgálat orvosigazgatója, s hozzátette, Debrecenben ez az együttműködés példásan valósul meg.

Berényi Tamás, a Magyar Sürgősségi Orvostani Társaság elnöke kiemelte: a sürgősségi ellátás az a szakterület, ahol a beteghez kell rendelni az ellátást, hiszen sok esetben ez a szemlélet vezet a gyógyuláshoz, vagy akár a túléléshez.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Újabb üzemanyagárstop jöhet
A jövő héten kiderül, hogy a kormány mit lép.
Debreceni szakképzés: sikeres együttműködés a Manz Hungary Kft.-vel
A vállalat és a szakképzési centrum egymásra talált.
A gazdaság növekedéséről beszélt a nemzetgazdasági miniszter Debrecenben
Nagy Márton szerint a magyar gazdaságnak lételeme, hogy a járműiparban sikerüljön az elektromos átállás.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.