Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Aranygyűrűs doktort is avattak a Debreceni Egyetemen

| 2017. 05. 29. | 16:52:00
Nem akármilyen teljesítmény kell hozzá.
Aranygyűrűs doktort is avattak a Debreceni Egyetemen
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A köztársasági elnök jóváhagyásával kitüntetéses doktorrá avatták Kristóf Endre Károlyt. Vele együtt összesen hatvanegy jelölt vehette át doktori oklevelét május 27-én, szombaton a Debreceni Egyetem tavaszi doktor- és díszdoktoravató ünnepségén.

A fanfárok zenéjére vonultak be a gerundiumot vivő diákok kíséretében az egyetem vezetői és professzorai a Főépület Aulájába, hogy ünnepi ceremónia keretében avassák doktorrá azokat a jelölteket, akik eleget tettek a doktori (PhD) fokozat megszerzéséhez előírt követelményeknek.

- Minden diploma, fokozat és cím annyit ér amennyi a megszerzésébe fektetett munka. Az Önök által elért doktori fokozat ma a Magyarországon megszerezhető legmagasabb egyetemi végzettség, s mint ilyen egy legalább húsz esztendős küzdelmes, de mindenképp felemelő tanulási folyamat végeredménye. Az út bár gyakran rögösnek tűnhetett, de az akarat minden akadály leküzd – fogalmazott ünnepi beszédében Csernoch László.

A Debreceni Egyetem tudományos rektorhelyettese külön köszöntötte Kristóf Endre Károlyt, akit Áder János köztársasági elnök jóváhagyásával kitüntetéssel avattak doktorrá.

Ezt a címet és az ezzel járó aranygyűrűt csak az a hallgató érdemelheti ki, aki középiskolás kora óra csak jeles érdemjegyet szerzett.

- Az elismerés különlegességét jelzi, hogy az 1990 óta eltelt esztendőkben a jogtár tanúsága szerint összesen 44 köztársasági elnöki határozat született kitüntetéses doktorrá avatásról, és 47 fiatal tudós – ebből 13 egyetemünk hallgatója – „koronázhatta” meg eredményes tanulmányait az aranygyűrű átvételével. Külön kiemelendő, hogy az elmúlt 5 évben avatott 9 hallgatóból 7 a Debreceni Egyetemen szerzett fokozatot – emelte ki Csernoch László.

A gerundiumokra tett eskü szövegének elhangzása után Szilvássy Zoltán rektor fogadta a doktorok sorába a jelölteket.

- Mi, a Debreceni Egyetem rektora és Doktori Tanácsa, tisztünkhöz kötött hatalmunknál fogva Önöket – dicséretes tudományos tevékenységük jutalmául – egyetemi doktorokká fogadjuk, s felruházzuk mindazokkal a jogokkal és kiváltságokkal, melyek a törvény erejénél fogva a tudományos minősítéssel rendelkezőket megilletik – hangzott a szöveg.

- Doktorrá avatásunkért köszönetet mondunk. Fogadalmunkhoz híven mindenkor arra törekszünk, hogy a doktori fokozat tekintélyét megóvjuk, szaktudományunk fejlődését elősegítsük, a Debreceni Egyetem gyarapodását tehetségünkhöz képest előmozdítsuk, s ezzel hazánk javát szolgáljuk – mondott köszönetet valamennyi felavatott doktor nevében Kristóf Endre Károly.

Az ünnepségen professor emeritusi címet vehetett át az egyetem két megbecsült oktatója, Blaskó Lajos (Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar) és Kovács Péter (Gyógyszerésztudományi Kar), valamint átadták a Debreceni Egyetem Publikációs Díjait is.

 Robert Franz Tichy professzort, a Grazi Műszaki Egyetem Analízis és Számelmélet Tanszék kiválóságát díszdoktorai sorába avatta a Debreceni Egyetem.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gasztronómiai rendezvény színesíti a hortobágyi kihajtási ünnepet
Gasztronómiai rendezvény színesíti a hortobágyi kihajtási ünnepet
Az eseményhez a vármegyei önkormányzat is csatlakozik.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Földutakat aszfaltoznak Görbeházán
Fővárosi cég végzi a kivitelezést.
Hogyan nyomtatunk ma? Innovatív ipari és üzleti megoldások!
A legjobb dolgok sokszor pont abból sülnek ki, ha a régi jó megoldásokat az új tudással bővítjük.
Komoly vevő van a vármegyei napilap debreceni székházára
Április végén lezárulhat az adásvétel.
Felszállt a első isztambuli járat Debrecenből
A török város kelet és a nyugat különleges ötvözete.
Profibarkács.hu – Az év 365 napjában Megbízható Bolt
A 2022-es év után 2023-ban is az év minden napján kiérdemelte a Profibarkács.hu debreceni barkács webáruház a jól ismert Árukereső szolgáltató „Megbízható Bolt” minősítését.
Párizsi olimpia: a franciák ellen kezd a női kézilabda-válogatott
Párizsi olimpia: a franciák ellen kezd a női kézilabda-válogatott
A férfiak pedig először Egyiptommal csapnak össze.
Támogatott tartalom
Hirdetés
Hirdetés
Több mint ezer terméket kínál speciális táplálkozási igényekre a SPAR
Több mint ezer terméket kínál speciális táplálkozási igényekre a SPAR
A SPAR akcióiban rendszeresen találkozhatsz mentes és egészségtudatos termékekkel is!
Felmérés: miben fejlődhetnének az autósiskolák?
Felmérés: miben fejlődhetnének az autósiskolák?
Már több mint 250-en rögzítették a véleményüket – április végéig még te is megteheted!