Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ötletverseny Debrecenben

| 2017. 04. 20. | 19:00:00
Látássérültek a kedvezményezettek.
Ötletverseny Debrecenben
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Különleges vetélkedés helyszíne április 20. és 21. között a Debreceni Egyetem, itt rendezi ugyanis első hackathon ötletversenyét az intézmény stratégiai partnere, az IT Services Hungary (ITSH). Az informatikai verseny célja az, hogy a résztvevők a lehető legjobb weboldalt építsék meg az ITSH Hackathon kedvezményezettje, az Informatika a látássérültekért Alapítvány számára.

A hackathonok (a szó a ’hackelés’, azaz a gyors kódfejlesztés és a ’marathon’ szavak összeolvasztásával született) olyan informatikai versenyek, amelyek résztvevői különböző szaktudással rendelkező, szoftverfejlesztésben jártas szakemberek vagy ilyen tanulmányokat folytató egyetemisták.

A résztvevők csapatokat alkotva keresnek digitális megoldást valamilyen társadalmilag hasznos cél támogatására,

méghozzá azzal a szigorítással, hogy a weboldal vagy mobilalkalmazás fejlesztésére szélsőségesen rövid idő áll a rendelkezésükre – az ITSH Hackathon esetében például mindössze 24 óra…

Mindez azonban nem riasztotta el az informatikai képzésben részt vevő, magyar és külföldi egyetemistákat attól, hogy már első alkalommal is szép számmal jelentkezzenek Magyarország legnagyobb infokommunikációs-technológiai foglalkoztatójának pályázati felhívására.

Négy csapat versenyben

Az ITSH Hackathon 2017-es versenyén összesen négy – egyenként 3-5 fős – csapat méri össze egymással a tudását és a kreativitását, nem utolsó sorban pedig az empatikus készségeit. Egy csapat a szegedi, három pedig a verseny helyszínét és infrastrukturális hátterét is biztosító debreceni egyetem diákjai közül verbuválódott. További érdekesség, hogy a debreceni csapatok közül kettőt külföldi diákok alakítottak meg, ami egyúttal mutatja azt is, hogy – az ITSH-val stratégiai partnerségben működő – Debreceni Egyetem IT-szakirányú képzései nemzetközi összevetésben is versenyképesek, más országok fiataljai számára is egyre vonzóbbak.

– Az ITSH abban hisz, hogy nem az ember van a technológiáért, hanem fordítva: a technológia az emberért. A digitalizáció lényegét ezért abban látjuk, hogy az képes legyen minél jobban kiszolgálni az egyes emberek, a kisebb és nagyobb vállalkozások ambícióit, vagyis azokat a törekvéseit, amelyek révén bátor és innovatív megoldások születnek. Amelyek révén végül egy kicsivel jobb hely lehet a világ – fogalmazott a verseny hivatalos megnyitóján Chris Wilson, az ITSH ügyvezető igazgatója.

A szakember elmondta: az ITSH elkötelezett a motivált fiatalok támogatásában, ez az elkötelezettség nyilvánul meg a vállalat egyetemekkel és középiskolákkal kialakított együttműködéseiben éppúgy, mint az idei hackathon-kezdeményezésben.

„Az ITSH Hackathon nemcsak egy sajátos tehetségkutató-verseny, ahol ambiciózus fiatal IT-szakemberek mutathatják meg magukat. A legjobbnak ítélt weboldal segítségével végső soron a látássérült fiatalok is új lehetőségekhez jutnak, hogy kiteljesíthessék a saját ambícióikat. A tehetség és a tudás ugyanis mindenütt jelen van. A digitalizáció pedig épp arról szól, hogy lebontjuk a tehetség és az ambíció előtt tornyosuló akadályokat.”

Az ITSH Hackathon fő támogatója és hivatalos platformja a Deutsche Telekom két esztendővel ezelőtt elindított publikus felhőszolgáltatása, az Open Telekom Cloud (OTC), amely szigorú adatbiztonsági törvények mellett kínál vonzó alternatívát a kis- és közép vállalatok számára Európa-szerte. Az OTC jelentőségét adja az is, hogy a platform felépítése és üzemeltetése épp a piacvezetői európai IT-cégcsoport magyar leányvállalatának, az ITSH-nak a feladata lett. Egyebek mellett ez a tény teszi olyan értékessé az ITSH Hackathon legjobbjainak járó díjakat is.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Marozsán kikapott, de 185 ezer dollárral gazdagodott
Marozsán kikapott, de 185 ezer dollárral gazdagodott
A szoboszlói teniszező a negyeddöntőben búcsúzott.
Hirdetés
Hirdetés
Hajdú-Biharban még mindig sok influenzás van
Hajdú-Biharban még mindig sok influenzás van
Hazánkban akut légúti fertőzés tüneteivel 207 900 ember keresett fel orvost.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Letették a logisztikai csarnok alapkövét Ebesen
A cégcsoport érdekeltségein keresztül már Debrecenben is jelen van. Zöld és lakosságbarát.
Tíz újabb Mercedes váltja a korábbi Volvókat Debrecenben
A számok alapján sokkal több 6-14 éves készül használni a közösségi közlekedést, mint az ingyenesség előtt.
Ingyenes jogosítvány – egy debreceni autósiskola szemével
Az új intézkedés a közlekedési kultúrán javíthat, de nem jelent jelentős kiadáscsökkenést.
Keresztje lett Biharkeresztesnek a sok iparűzési adó
Kopogtatnak újabb beruházók a kisvárosban, az ipari területre alkalmas hely azonban elfogyott.
Szőnyeget vennének a Hotel Lyciumba
Az Aquaticum Debrecen Kft. pályázata.
Pert nyert a Forbes a Hell cég ellen, azaz le lehet írni a milliárdos tulajdonosok nevét
2019-ben a személyiségi jogok megsértése miatt nyújtottak be keresetet a bíróságra.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Berettyóújfalu három iskolája is bemutatkozott a Kölcseyben
Berettyóújfalu három iskolája is bemutatkozott a Kölcseyben
A főispán és a polgármester a szakképzés jelentőségét hangsúlyozta.
 Modern SPAR szupermarket nyílt Hajdúböszörményben
Modern SPAR szupermarket nyílt Hajdúböszörményben
A több mint 100 millió forintos beruházással elkészült új SPAR szupermarket március 21-én nyitotta meg kapuit a vásárlók előtt Hajdúböszörményben. A Baltazár Dezső utca 8-16. szám alatti fejlesztés révén 20 fő foglalkoztatására teremtett lehetőséget a vállalat.
Ami a világűrben zajlik, arról Debrecenben tudnak
Ami a világűrben zajlik, arról Debrecenben tudnak
Innovációs Laboratóriumot avattak az NI Hungary debreceni telephelyén.
Hirdetés