Hirdetés

Aláírták! Debrecen lehet az edzőképzés Mekkája

unideb.hu

2017.04.18. 14:03

Aláírták! Debrecen lehet az edzőképzés Mekkája
A megállapodást az intézmény részéről Szilvássy Zoltán rektor, Balogh László, az egyetem Sporttudományi Koordinációs Intézetének igazgatója, a szövetség részéről Novák András, az MKSZ főtitkára és Marczinka Zoltán, az MKSZ sportigazgatója írta alá (Fotó:

Azért a cívisváros, mert itt kiváló infrastruktúra és a szakemberállomány.

Hirdetés

Hazánkban egyedüli felsőoktatási intézményként alap- és középfokú kézilabda edzőképzés indításáról állapodott meg a Debreceni Egyetem a Magyar Kézilabda Szövetséggel (MKSZ). Az erről szóló dokumentumot szombaton a férfi kézilabda Magyar Kupa döntőjén írták alá.

A magyar felsőoktatási intézmények közül először a Debreceni Egyetemmel indít kézilabda sportedzői képzést az MKSZ. A szakszövetség azért választotta a cívisvárost, mert itt adott az oktatáshoz szükséges kiváló infrastruktúra és a szakemberállomány.

Debrecenben a kézilabda kiemelt sportág, az egyetemi sportstratégia kapcsán készült felmérés szerint ez a legnépszerűbb sportág a hallgatók és a régió fiatal felnőttei körében. A DEAC egyetemi férfi csapat pedig vezeti az NB II-t, így minden esély megvan arra, hogy a következő szezontól a másodosztályban szerepeljen.

kézilabdaegyetem

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés