Hirdetés

Elismert tudós. És nő! Nem mellesleg debreceni

MTI

2017.03.08. 18:09

Elismert tudós. És nő! Nem mellesleg debreceni

Kitüntették agrárkutatásaiért.

Hirdetés

Idén az agrártudományok, az információs technológia és a műszaki tudományok területén kiemelkedő teljesítményt nyújtó kutatónőknek adták át szerdán, nőnapon a Nők a Tudományban Kiválósági Díjat, a Magyar Tudományos Akadémián.

  • Agrártudományok kategóriában Valkó Orsolyát, a Debreceni Egyetem ökológiai tanszékének adjunktusát díjazta a bizottság a gyepgazdálkodás területén végzett munkájáért,
  • az információs technológia kategóriában pedig Vincze Veronika, a Szegedi Tudományegyetem tudományos munkatársa vehette át az elismerést a számítógépes nyelvészet területén nyújtott teljesítményéért.
  • Műszaki tudományok kategóriában Kózelné Székely Edit Évát, a Budapesti Műszaki Egyetem docensét ismerték el. A kutató a szuperkritikus fluidumok alkalmazási területeinek bővítésével, megértésével és a lejátszódó folyamatok leírásával foglalkozik.
Novák Katalin, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár kiemelte: a tudomány világában a nők jellemzően alul reprezentáltak, ezért a legfontosabb feladat az, hogy ugyanolyan esélyekkel indulhassanak el a tudományos pályán, mint a férfiak, mert így ugyanolyan kiemelkedő eredményeket képesek elérni.

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés