Debreceni professzor egy fontos testület élén

unideb.hu

2017.03.13. 12:43

Debreceni professzor egy fontos testület élén
Csernoch László

Mindenki támogatta, ez lesz a második ciklusa.

Hirdetés

Ismét Csernoch Lászlót, a Debreceni Egyetem tudományos rektorhelyettesét választotta a grémium elnökévé az Országos Doktori Tanács (ODT) március 10-i ülésén. A testület régi-új vezetője 2019-ig látja el elnöki teendőit.

Az ODT – amelynek 29 tagja az országban doktori képzést folytató felsőoktatási intézmények doktori tanácsainak elnökei – életében hatalmas változást jelentett a 2016-os év, amikor a korábban egyesületként működő testület a felsőoktatási törvény módosításával (hasonlóan a Magyar Akkreditációs Bizottsághoz, vagy akár a Magyar Rektori Konferenciához) törvény által létrehozott jogi személy lett. Tevékenysége így a jövőben sokkal nagyobb súlyt képvisel a hazai felsőoktatásban. 

Csernoch Lászlót a testület egyöntetű támogatással választotta újra, ez lesz a második ciklusa.

Az egyetem tudományos rektorhelyettese, az ODT elnöke az előtte álló feladatok közül kiemelte, hogy a testület következő, 3 éves ciklusában végeznek azok a PhD-hallgatók, akik elsőként folytattak 4 éves doktoranduszi tanulmányokat, de fontosnak tartja az egységes szemlélet kialakítását a habilitációval kapcsolatos teendők területén.

Az Országos Doktori Tanács titkári teendőit továbbra is Varga Zsolt, a Debreceni Egyetem tudományos igazgatója látja el, valamint a Doktoranduszok Országos Szövetségének is Debrecenhez kötődő elnöke van Kőmíves Péter Miklós személyében.

A Debreceni Egyetemen jelenleg 23 doktori iskola működik, amelyekben 820 doktoranduszhallgató tanul. A fokozatszerzések száma éves szinten megközelíti a 200-at.

Debreceni Egyetemfelsőoktatás

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés