Szilvássy Zoltán kap még öt évet

Cívishír

2017.02.23. 16:31

Szilvássy Zoltán kap még öt évet
Szilvássy Zoltán, a dobos rektor (Fotó: unideb.hu)

A Debreceni Egyetem szenátusa meggyőző többséggel javasolja.

Hirdetés

Szilvássy Zoltán a Debreceni Egyetem rektorjelöltje. Az intézmény legfőbb döntéshozó testülete, a szenátus február 23-ai ülésén 61 igen, 2 nem, 3 tartózkodás mellett javasolta Szilvássy Zoltánt - az intézmény jelenlegi vezetőjét - a rektori székbe július 1-től kezdődően mintegy 5 évre, 2022. április 30-ig.

A rektorjelölt személyéről döntő szenátusi ülésen Jávor András általános rektorhelyettes közölte: a szenátus döntését megküldik a minisztériumba, a fenntartó pedig május 31-éig kezdeményezi a rektor kinevezését a köztársasági elnöknél.

Szilvássy Zoltán egyedüliként pályázott az intézmény vezetésére.

Többek között azt fogalmazta meg célként, hogy a tavaly már 120 milliárd fölötti mérlegfőösszeggel rendelkező intézmény az ipari együttműködéseiből és kutatási tevékenységéből a következő években tovább növelje piaci bevételeit, így valósítva meg az önfenntartó egyetem célkitűzést. Emellett az egészségipari fókuszterülettel kapcsolatos törekvésekkel párhuzamosan a műszaki-informatikai képzés megújítását, a térítéses hallgatók számának növelését, a fogadásukra alkalmas intézményi infrastruktúra bővítését, az egyetem fenntartásában lévő gyakorlógimnáziumban a latin nyelv bevezetését, könnyűzenei szak és könnyűzenei menedzserképzés elindítását, és egy debreceni állatkórház, majd az állatorvosi képzés beindítását szeretné megvalósítani.

egyetemrektor

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés