Hirdetés

Ha kell egy jó döntés: Debreceni Egyetem

Cívishír

2017.02.07. 11:57

Ha kell egy jó döntés: Debreceni Egyetem
Fotó: (archív/cívishír)

Február 15-ig lehet jelentkezni.

Hirdetés

Egy hét múlva lejár a felsőoktatási jelentkezési határidő, így azoknak, akik szeptembertől egyetemistaként szeretnék folytatni tanulmányaikat, lassan meg kell hozniuk hosszú időre szóló döntésüket. A Debreceni Egyetem mindenesetre idén is széles kínálattal várja a leendő hallgatókat. Az intézmény 10 442 hallgatót vehet fel a következő tanévre – tudtuk meg egy keddi sajtótájékoztatón. 

A Debreceni Egyetem 12 tudományterületen – agrár, bölcsész, gazdaság, informatika, jog, műszaki, művészet, sport, társadalom és természettudomány – kínál képzést a jelentkezőknek – mondta Bartha Elek oktatási rektorhelyettes. Hozzátette, hogy 58 alapszak, 69 mesterszak, 6 osztatlan és 7 felsőoktatási képzés indul szeptembertől.

Az egyetem, az elmúlt évek hagyományait folytatva, több új képzést is indít, így például a Gazdaságtudományi Karon választhatják a diákok a sport- és rekreációszervezést, illetve az ellátásilánc-menedzsment mesterszakot is. Ahogy azt már korábban többször is jelezte az intézmény vezetése: osztatlan tanárképzési szakon újra képeznek majd testnevelő tanárokat.

A Gyermeknevelési és Felnőttképzési Karon a régióban egyedüliként indítanak gyógypedagógiai képzést, és újra választható a Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Karon az ötéves agrármérnök szak. A Bölcsészettudományi Karon az andragógia alapszak helyett szeptembertől közösségszervezési alapszak indul majd – ismertette a rektorhelyettes.

Pósánné Rácz Annamária, az egyetem oktatási igazgatója a felvételizők számára fontos határidőkre hívta fel a figyelmet, hangsúlyozva,

hogy kizárólag elektronikus úton lehet felsőoktatási intézménybe jelentkezni, mégpedig február 15-ig, ám ahhoz, hogy ez érvényes legyen, február 20-ig hitelesíteni is kell a jelentkezést.

Hiánypótlásra július 12-ig lesz lehetőségük a leendő hallgatóknak, a ponthatárokat pedig várhatóan július 26-án hirdetik majd ki. Az oktatási igazgató hozzátette: három helyet lehet díjmentesen megjelölni a felvételi során.

Molnár Dániel, a hallgatói önkormányzat kabinetfőnöke többek között arról beszélt, miért is érdemes a Debreceni Egyetemet választaniuk a végzős középiskolásoknak.

Szerinte az elsőéves hallgatók igazi multikulturális környezetbe csöppennek, hiszen a mintegy 30 ezer egyetemista közül több mint 4 ezer a külföldi. Felhívta a figyelmet a pezsgő kulturális és tudományos életre, a színvonalas szórakozási lehetőségekre és arra, hogy csaknem 5 ezer kollégiumi férőhely is segíti a távolabbról érkező diákok lakhatását.

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés