Hirdetés

Gazdálkodj okosan, gyere a GTK-ra!

unideb.hu

2017.02.01. 19:37

Gazdálkodj okosan, gyere a GTK-ra!

Ezek a Debrecenben végzett hallgatók hamar munkát találnak.

Hirdetés

Az életre, az életnek képzünk! Mérete, népszerűsége és a végzett hallgatók elhelyezkedési mutatói is azt igazolják, jól választott szlogent a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kara. Diplomával, vagy anélkül is biztos választás a GTK!

– A Gazdaságtudományi Kar a Debreceni Egyetem legfiatalabb, csaknem 4000 fős hallgatói létszámával a legnagyobb, a képzési területeket tekintve pedig legnépszerűbb kara. Évről-évre legalább hétszeres a túljelentkezés minőségi képzéseinkre, végzett hallgatónk 85 százaléka pedig a diploma megszerzését követő egy éven belül munkát talál

– büszkélkedik Pető Károly dékán.

A Gazdaságtudományi Kar alapképzési oktatási palettája az üzleti képzéshez tartozó szakokon túl az agrobusinesshez tartozó szakokra is kiterjed, közgazdászokat és agrármérnököket, sportszervezőket, és szeptembertől az országban elsőként sportközgazdászokat képez. A GTK-ra jelentkezők 7 alapszak (gazdálkodási és menedzsment, kereskedelem és marketing, nemzetközi gazdálkodás, pénzügy és számvitel, turizmus-vendéglátás, sport- és rekreációszervezés, vidékfejlesztési agrármérnök), 9 mesterszak (emberi erőforrás tanácsadó, ellátási lánc menedzsment, master of business administration, nemzetközi gazdaság és gazdálkodás, vállalkozásfejlesztés, vezetés és szervezés, számvitel, sportközgazdász, vidékfejlesztési agrármérnöki). 4 felsőoktatási szakképzés (gazdálkodás és menedzsment, kereskedelem és marketing, pénzügy és számvitel, turizmus-vendéglátás) közül választhatnak.

Az ellátási lánc menedzsment szakot duális képzési formában is indítja a kar, jelenleg 9 céggel kötött szerződés alapján 26 hallgató kezdheti meg tanulmányait ebben a képzési formában.

Kettős diploma

A Jyväskylai Egyetemmel fennálló kapcsolat révén úgynevezett kettős diplomát szerezhetnek azok a hallgatók, akik jól beszélnek angolul és a vállalkozásfejlesztés mesterszakot választják.

– A Gazdaságtudományi Kar küldetése olyan oktató, kutató- és fejlesztő tevékenység kialakítsa a régióban, amely kielégíti a nemzet, az agrárgazdaság, az európai integrációs folyamatok elvárásait, alkotó tevékenységével hozzájárul a nemzeti és nemzetközi eredmények gyarapításához – hangsúlyozta a dékán.

A Gazdaságtudományi Kar a Debreceni Egyetem két, korábban különálló karának összeolvadásából jött létre 2014-ben. A jogelőd karok révén több évtizedes oktatási és kutatási tapasztalattal rendelkezik, tudományos munkái ma már hazai és nemzetközi szinten is elismertek.

A GTK a Böszörményi úti campuson kiváló infrastrukturális háttérrel (modern előadó és szemináriumi termek, okosterem), felújított sportlétesítményekkel (füves- és műfüves futballpálya, salakos atlétikai pálya, kondipark) és korszerűsített kollégiummal várja leendő hallgatóit.

A Gazdaságtudományi Kar képzési kínálatával és az egyetemi légkörrel is megismerkedhetnek a felvételi előtt álló diákok a kar interaktív nyílt napján február 3-án, pénteken. Az érdeklődők szórakoztató feladatokon keresztül (kincskeresés, x-box, gazdasági activity és tabu) nemcsak hasznos információkat szerezhetnek, hanem tesztelhetik tudásukat is a gazdálkodástudományok területén az egyetem Böszörményi úti campusán. Részletes információk ide kattintva érhetők el.

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés