Hirdetés

Debreceni nagyszerű: enni kellett, hogy segíthessenek

unideb.hu

2017.02.08. 08:17

Debreceni nagyszerű: enni kellett, hogy segíthessenek
Fotók: Matey István

KajásRobi adományt vitt a koraszülötteknek.

Hirdetés

Új infúziós pumpát ajándékozott a Gyermekklinika Koraszülött Intenzív Osztályának egy debreceni vállalkozó. A készülék nagyon pontos adagolást biztosít, ezáltal jelentősen növeli a koraszülöttek túlélési esélyeit.

A Debreceni Egyetem Klinikai Központjába kedden átadott, csaknem ötszázezer forint értékű készülék rendkívül fontos eszköze a speciális gondozást igénylő kisbabák korszerű és hatékony ellátásának.

– A koraszülöttek és a csecsemők esetében kifejezetten lényeges, hogy a megfelelő mennyiségű folyadékot megfelelő sebességgel kapják. Ha ugyanis túl sokat kapnak, vagy túlságosan gyors az adagolás, az komoly problémát okozhat. Ezzel a pumpával viszont az infúzió sebességét és mennyiségét nagyon pontosan be lehet állítani – hangsúlyozza az eszköz jelentőségét Nagy Andrea, a Gyermekklinika Koraszülött Intenzív Osztályának vezetője. A szakember kiemelte, hogy nagy szükség van az ilyen jellegű készülékekre, hiszen jelentősen növeli a koraszülöttek túlélési esélyeit. Segítségével akár az óránként mindössze fél milliliter infúzió adagolása is beállítható. A rendkívül pontos berendezés jelentősen megkönnyíti a Gyermekklinika orvosainak, dolgozóinak munkáját és segíti a koraszülött, illetve beteg kisgyerekek gyógyulását, mihamarabbi felépülését.

A készülék beszerzését az „Egyen, hogy másnak is legyen!” programot támogató debreceniek tették lehetővé, akik ételrendelésükkel csatlakoztak Nagy Róbert kezdeményezéséhez. A köz- és szociális étkeztetéssel foglalkozó debreceni egyéni vállalkozó az összegyűlt összegből a klinika orvosaival egyeztetve vásárolta meg az infúziós pumpát, így egy valóban szüksége és hasznos eszközzel támogatta az intézményt.
adomány

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés