Hirdetés

Ilyen diplomát ad a Debreceni Egyetem Kisvárdán

unideb.hu

2017.01.26. 19:04

Ilyen diplomát ad a Debreceni Egyetem Kisvárdán

Több mint nyolcszoros túljelentkezés volt.

Hirdetés

Sikeresen zárta az első félévévet a Kisvárda Közösségi Felsőoktatási Képzési Központ első 25 hallgatója. A Debreceni Egyetem 2016-ban először indított kihelyezett képzést a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei településen, melyre több mint nyolcszoros túljelentkezés volt.

– Legfontosabb célunk, hogy helyben tartsuk a képzett munkaerőt. A piacképes diploma révén a végzett hallgatóknak lehetőségük lesz elhelyezkedniük az intézmény stratégiai partnereinél, amelyek környékbeli vállalkozások. Ezzel szeretnénk a gyorsan fejlődő térség munkaerőigényét kielégíteni, illetve agrárgazdasági szerepét erősíteni az országban – emelte ki Belinszky Katalin ügyvezető igazgató.

A hallgatóknak a Debreceni Egyetem oktatói tartanak elméleti oktatást, a gyakorlati képzés pedig a helyi vállalkozásoknál valósul meg. Az eddigi kedvező tapasztalatok, és a gazdasági szféra pozitív visszajelzései miatt az intézmény a következő tanévben is meghirdeti a mezőgazdasági mérnök alapszakot Kisvárdán.

– Az új képzési és kimeneteli követelményeknek eleget téve, megújulva folytatjuk szeptemberben a képzésünket maximum 25 hallgatóval. A változás lényege, hogy a végzett hallgatók képességei még inkább alkalmazkodjanak a munkaerőpiaci elvárásokhoz – tájékoztatott Komlósi István, a Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar dékánja.  

2017 szeptemberében a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kara is szeretne két képzést elindítani Kisvárdán: a turizmus-vendéglátás, valamint a vidékfejlesztési agrármérnöki alapszakot.

– Azzal, hogy a kar két legnépszerűbb szakját Kisvárda képzési hellyel is meghirdetjük, szeretnénk segíteni a térségben élő fiatalok továbbtanulását, későbbiek során megélhetését. Így azok számára is elérhetővé válnak a képzéseink, akik egyébként nem tehetnék meg, hogy Debrecenbe utazzanak tanulni – hangsúlyozta Pető Károly, a Gazdaságtudományi Kar dékánja.

Mindhárom szakot levelező formában választhatják a jelentkezők. A Kisvárdán induló képzésekről, valamint a felvételi eljárásról részletes tájékoztatást kaphatnak a tovább tanulás előtt álló fiatalok az intézmény nyílt napján, amely január 27-én 10 órától várja az érdeklődőket a Városháza Dísztermében.
Kisvárda

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés