Hirdetés

A Debreceni Egyetem megszállta saját gimijét

unideb.hu

2017.01.25. 11:25

A Debreceni Egyetem megszállta saját gimijét
Fotók: unideb.hu

Nem ez volt az utolsó alkalom.

Hirdetés

A Kossuth gyakorló gimnáziumba költözött egy napra a Debreceni Egyetem. A pályaválasztás előtt álló diákok számára tartottak beiskolázási tájékoztatót az intézmény vezetői és a karok képviselői.

A Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma és Általános Iskolája szeptemberben indított tudományos ismeretterjesztő programsorozat „Tudós és iskola – tudósiskola” címmel. Ennek keretében havonta más-más tudományterület neves képviselői tartanak előadásokat a végzős tanulóknak. Az idei első rendhagyó tanórán a Debreceni Egyetem kancellárja, Bács Zoltán avatta be a diákokat a számvitel rejtelmeibe egy képzeletbeli vállalkozás segítségével.

A Számviteli és Pénzügyi Intéztet vezető professzora elárulta: érettségi után azért választotta a vállalkozásgazdasági szakirányt, mert Debrecenben akkoriban még nem volt közgazdasági képzés, de a fővárosban töltött gimnáziumi évei után mindenképpen vissza akarat térni a cívisvárosba tanulni.

A legszélesebb kínálat az országban

Futóné Monori Edit igazgató szerint a programsorozat keretében kiegészítik a tanórán tanultakat azzal, hogy olyan előadóktól kapnak információt a diákok, akik a tudomány élvonalában dolgoznak. Ugyanakkor egy lehetőséget biztosít számukra egyrészt a továbbtanulás, másrészt a kutatási területük meghatározásában is - fűzte hozzá. 

Az előadást követően a Debreceni Egyetem valamennyi képzéséről átfogó tájékoztatást kaptak a gimnazisták. 

A Debreceni Egyetem a legszélesebb képzési kínálatot nyújtja az országban a felvételi előtt álló fiataloknak. Habár a Kossuth Gyakorlóból évről-évre egyre többen, legutóbb már a végzettek 75 százaléka folytatta tanulmányait az intézményben, szeretnénk, ha ez a tendencia még tovább erősödne – mondta Bartha Elek oktatási rektorhelyettes.

Az általános tájékoztató után a Debreceni Egyetem karai külön-külön is bemutatkoztak. A különböző szakokról szóló előadásokon túl számtalan, a továbbtanuláshoz nélkülözhetetlen információval is gazdagodhattak a diákok.

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés