Ilyen volt a nemzetközi karácsony Debrecenben

unideb.hu

2016.12.16. 08:54

Ilyen volt a nemzetközi karácsony Debrecenben

Vidám búcsúvacsorát tartottak.

Hirdetés

A félév végének közeledtével a Debreceni Egyetem Nemzetközi Irodája, a Hallgatói Önkormányzat Külügyi Bizottsága és az Erasmus Student Network Debrecen elbúcsúztatta a különböző mobilitás programok jóvoltából az elmúlt időszakot Debrecenben töltő külföldi hallgatóit.

A Debreceni Egyetemen 140 külföldi hallgatója zárta a félévet és ünnepelte a karácsonyt a Főépület Díszudvarán december 14-én este.

A diákok szemeszterzáró karácsonyi vacsora keretében idézték fel élményeiket, tapasztalataikat.

Az őszi félévben a különböző mobilitási programok keretében érkező hallgatók létszáma csúcsot döntött. Az Erasmus és Stipendium Hungaricum ösztöndíjprogrammal elsősorban az Európai Unió tagállamaiból érkeztek, de idén Albániából, Szerbiából, Ukrajnából, Törökországból, Kínából és az Amerikai Egyesült Államokból is fogadott hallgatókat az egyetem. Emellett Dél-Koreából, Japánból, Kazahsztánból is érkeztek diákok erre a szemeszterre.

A Farewell Dinneren minden külföldi hallgató saját nemzeti zászlajával díszítette fel a Díszudvaron felállított „nemzetközi” Erasmus-karácsonyfát.

Az esten a külföldi hallgatók előzetes voksolása alapján megválasztották és kihirdették az idei félév legjobb Erasmus Buddy címet elnyerő magyar hallgatóit.

A vendéglátók mini meglepetéskoncerttel kedveskednek a búcsúzóknak.
erasmus

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés