Hirdetés

App-profik, ha találkoznak Debrecenben

unideb.hu

2016.12.13. 07:52

App-profik, ha találkoznak Debrecenben

Ötletből nem volt hiány.

Hirdetés

A Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kara hetedik alkalommal hirdette meg az Ihrig Károly Tanulmányi Versenyt a gazdaságtudományok iránt érdeklődő 9-12. évfolyamos diákok számára. A megmérettetést minden évben más-más tudományterület kiemelésével rendezik meg,

idén az informatika került előtérbe. A fiataloknak egy applikációt kellett tervezniük,

amely egy létező, vagy egy elképzelt cégnél lát el egy adott funkciót az alábbi gazdasági területetek valamelyikén: pénzügy-számvitel, menedzsment, kereskedelem-marketing, turizmus-vendéglátás, logisztika, sport. Az első, internetes forduló után a legjobb hat csapat kapott meghívást a december 9-i döntőbe, akik Szolnokról, Egerből, Gyuláról és Debrecenből (Debreceni Egyetem Balásházy János Gyakorló Középiskolája és Kollégiuma, valamint a Tóth Árpád Gimnázium) érkeztek a megmérettetésre.

A versenyzők először pályamunkájukat mutatták be, majd több más, játékos feladaton át próbálták meggyőzni a szakmai zsűrit. A szervezők arra is kíváncsiak voltak, hogy a csapatok mennyire ismerik a Debreceni Egyetemet, amely ha a vetélkedés kapcsán megtetszik a résztvevőknek, későbbi tanulmányaik helyszíne lehet.

Végeredmény

  • Az első helyet az IQ App csapata (Informatikai, Közgazdasági, Nyomdaipari Szakgimnázium és Szakközépiskola, Eger) szerezte meg Úttörő nevű alkalmazás tervükkel, amely a felfedezetlen utak regisztrálásában és közzétételében segítené a felhasználókat, főként a túrázókat.
  • Második helyen végzett a Cash Group (Vásárhelyi Pál Közgazdasági Szakközépiskola, Szolnok) építőipari applikációjukkal,
  • a harmadik helyen pedig a BBW (Gyulai Római Katolikus Gimnázium) Ütemrend alkalmazása zárt.
applikáció

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés