Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az egyetem tudja, hogy az olimpia jó lenne Debrecennek

| 2016. 11. 29. | 19:15:00
Letette a voksát az intézmény a világverseny mellett.
Az egyetem tudja, hogy az olimpia jó lenne Debrecennek
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Debreceni Egyetem nyilatkozatban rögzítette: támogatja a Budapest 2024 munkáját abban, hogy Magyarország és a főváros elnyerhesse a 2024-es olimpia és paralimpia rendezési jogát. A Fürjes Balázsnak, a budapesti pályázat vezetőjének címzett dokumentumot Bács Zoltán, a hajdúsági felsőoktatási intézmény kancellárja látta el kézjegyével kedden, miután a Budapest 2024 küldöttsége egyórás előadásban prezentálta a kandidálás legfontosabb tudnivalóit. Az aláírással egybekötött debreceni rendezvényen az egyetem és Hajdú-Bihar megye elöljárói mellett részt vett Barcsa Lajos, Debrecen alpolgármestere és Kiss Attila, Hajdúböszörmény polgármestere is.

A támogatói nyilatkozatban az áll, hogy a Debreceni Egyetem "tisztában van azokkal a kedvező hatásokkal, amelyek Magyarország, Budapest és a régió számára adódnak a sikeres pályázás esetén, különösen, hogy Debrecen városa több versenynek adna otthont".

A dokumentum a várható pozitívumok között sorolja az új sportlétesítmények és lakóépületek építését, a kollégiumi szobák felújítását, a közlekedési infrastruktúra fejlesztését, valamint az ország versenyképességét, a foglalkoztatottságot, illetve a szakképzési és oktatási lehetőségek terén adódó gazdasági, társadalmi és kulturális előnyöket.

Kokó

Kovács István olimpiai bajnok ökölvívó szerint az ötkarikás játékok "életérzést" adnak az embereknek, s ha ezt Magyarországon megtapasztalhatják, az az egész nemzetnek nagyon sokat fog jelenteni. – Hogy megéri-e, számomra soha nem volt kérdés. Keressük a nemzeti büszkeséget, a magyar öntudatot, s ehhez kell valami, amibe bele lehet kapaszkodni. Kevés ilyen van, és azt gondolom, az olimpia ilyen – mondta Kovács István, hozzáfűzve: önmagában a pályázati folyamat akkor is megéri, ha nem Budapest nyeri el a 2024-es játékok rendezési jogát. A korábbi kiváló bokszoló megjegyezte, a NOB döntéshozói szeretik Magyarországot, mint versenyhelyszínt, megbíznak benne az eddig sikeresen megrendezett világversenyek miatt is, ráadásul a sportban és az olimpiák történetében elért eredmények alapján "ez az ország valóban megérdemli, hogy elnyerje a rendezési jogot.

Szilágyi Áron

Szilágyi Áron kétszeres olimpiai bajnok kardvívó kiemelte, biztos abban, hogy a játékok megrendezése egységbe kovácsolná a nemzetet, a sportolók és a nézők számára pedig a Budapest által kínált rövid utazási időknek és belvárosi rendezésnek köszönhetően különleges élményt jelentene a magyar fővárosban részt venni az ötkarikás eseményen. – Úgy gondolom, hogy a budapesti olimpia kiemelkedően élvezhető lenne mindenki számára a kompaktságával és a családiasságával együtt – mondta Szilágyi Áron. A három meghívott vendég késő délután a Debreceni Egyetemen elindított Olimpiai Akadémia elnevezésű sorozat keretében interaktív előadást tartott az intézmény hallgatóinak.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Jól haladnak a közterületi munkák Hajdúszoboszlón
Jól haladnak a közterületi munkák Hajdúszoboszlón
Térköveznek, parkolókat alakítanak ki, rendbe teszik a kosárlabdapályát.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Újabb üzemanyagárstop jöhet
A jövő héten kiderül, hogy a kormány mit lép.
Debreceni szakképzés: sikeres együttműködés a Manz Hungary Kft.-vel
A vállalat és a szakképzési centrum egymásra talált.
A gazdaság növekedéséről beszélt a nemzetgazdasági miniszter Debrecenben
Nagy Márton szerint a magyar gazdaságnak lételeme, hogy a járműiparban sikerüljön az elektromos átállás.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.