Olasz vállalat érdeklődik Debrecen iránt
Az újfehértói fürtös meggy a cellulóz kivonását követően kimagasló élettani jelentőséggel bír, a tehéntej pedig természetes módon képes a saját Omega 3 és 6 zsírsavtartalmának növelésére – állapították meg a Debreceni Egyetem kutatói.
Az innovatív kutatási eredményeket eddig már többféle élelmiszeripari terméknél is hasznosították a szakemberek, most pedig egy nagymúltú olasz édességgyártó vállalat figyelmét keltették fel. A 111 éves Fabbri Fabbri 1905 S.pA egy olyan élelmiszeripari vállalat, amelyik italokhoz, fagylaltokhoz, édességekhez és cukrászati termékekhez gyárt alapanyagokat.
Azért jöttünk, hogy az egyeztessünk a Debreceni Egyetemmel történő együttműködés területeiről és módjáról. Mi egy olyan terméket szeretnénk létrehozni, melynek az alapját a tej és a meggy adja, és különleges beltartalmi értékekkel bírnak mind táplálkozástani, mind egészségügyi szempontból
– mondta el Nicola Fabbri, az olasz vállalat tulajdonosa és ügyvezető igazgatója.
Szilvássy Zoltán rektor szerint a Debreceni Egyetem kutatási és fejlesztési kínálata tökéletesen illeszkedik az olasz vállalat igényeihez.