Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Újabb debreceni rekord

| 2016. 09. 14. | 17:16:00
Még az időjárás is kegyes volt.
Újabb debreceni rekord
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Remek időjárás és kiváló hangulat jellemezte a Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzatának gólyatáborát, mely két turnusban több mint 2300 gólya és 600 szervező, segítő, csapatvezető és instruktor részvételével zajlott. Az ország legnagyobb gólyatáborában augusztus 29. és szeptember 2. között két turnusban élvezhették a gólyák az egyetemi élet első lépcsőfokának számító gólyatábor programjait.

A szervező Hallgatói Önkormányzat idén is felkészült és figyelt mindenre. A két turnus alatt egy csaknem 500 fős kiszolgáló, segítő, technikai, orvosi ügyeletért és biztonságért felelős személyzet dolgozott. Emellett a DEMEK egy külön információs sátrat is üzemeltetett minden nap 18-24 óra között, illetve egy lelkisegély forró drót is a gólyák biztonságát szolgálta a tábor teljes időtartama alatt.

Az idei évi “legek” gólyatábora bebizonyította, hogy a DEHÖK milyen hatékonyan tud együttműködni a 14 kari önkormányzattal és így egy szervezett és kulturált rendezvény keretein belül tudtuk köszönteni az elsőéves hallgatókat. Köszönöm a gólyáknak a rengeteg visszajelzését, örülünk, hogy ilyen sok pozitív élménnyel felvértezve kezdhetik meg tanulmányaikat a hallgatók

– fogalmazott a gólyatábor után Bognár István Ádám, a DEHÖK elnöke.

A minden tekintetben egyedülálló rendezvény programjai között szerepelt a beiratkozás, tanulmányi, könyvtári- és szakos tájékoztatók, nyelvi szintfelmérők, campus bejárások mellett éjszakai- és élményfürdőzés, color party, sport programok, „légvárország”, csapatépítő feladatok, nappali és esti vetélkedők, ki mit tud, kirándulás, koncertek valamint fináléként az elmaradhatatlan borkóstolóval egybekötött tűzijáték az Egyetem téri szökőkútnál. Az első turnus résztvevői egy meglepetés koncerten is részt vehettek. A Debreceni Egyetem rektora, Szilvássy Zoltán ismét a dobok mögé ült. Az egyetemi kötődésű Android zenekarral közösen adott egy felejthetetlen hangulatú koncertet a gólyáknak. 

A két turnus esti bulijairól a Wellhello, Brains, Animal Cannibals, Helldance, Horváth Tamás és Raul, Kis Grófo a Delta és az estek házigazdája DJ Juhász Laci gondoskodott. A jubileumi gólyatáborban minden este egy különleges gólyatábori installáció, éjszakai terület-, épület- és sátor fényfestéssel várták a szervezők a gólyákat.

A DEHÖK és a SZÖSZ Mindenkiért Egyesület idén harmadik alkalommal hirdetett a gólyatáborban tanszergyűjtő kampányt, melyben a hátrányos helyzetű gyermekek iskolakezdésének megkönnyítését tűzték ki célul. Az összegyűlt tanszerekből eddig 6 intézmény, illetve 200 gyermek kapott iskolakezdő csomagokat.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Kósa Lajos tuskónak nevezte Magyar Pétert
Kósa Lajos tuskónak nevezte Magyar Pétert
A debreceni politikus szerint anyák napján nem illik politikai nagyrendezvényt tartani.
Hirdetés
Hirdetés
Felborult egy autó a szováti úton
Felborult egy autó a szováti úton
A debreceni tűzoltókat riasztották.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
A családok fogyasztását jelentősen befolyásolja az üzemanyagár
Literenként 76 forinttal drágább a gázolaj most, mint tavaly.
Református bölcsőde épül Józsán – letették az alapkövet
A beruházás várhatóan 2025 júniusára fejeződik be.
Varga Mihály: nem az adók miatt drága az üzemanyag
Táblázatot tett közzé a pénzügyminiszter.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
Ép testben ép lélek! szlogennel nyitja meg a 2024-es szezont a Zsuzsi Erdei Vasút, ami május 1-jén indítja menetrend szerinti járatait.
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.