Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Különdíjjal ismerték el a Debreceni Egyetem munkáját

| 2016. 08. 19. | 14:21:00
Dinamikus a fejlődés.
Különdíjjal ismerték el a Debreceni Egyetem munkáját
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Különdíjjal ismerték el a Debreceni Egyetem Karcagi Kutatóintézet gyakorlatban jól hasznosítható tudományos munkáját a Farmer Expo megnyitóján.

Az agrárium előtt álló feladatokhoz regionális, hazai és nemzetközi szinten egyaránt biztosít fejlesztési kapacitást és tudást az egyetem. Emellett kiválóan felkészült, képzett munkaerőt nyújt, hogy ez a fejlődés minél dinamikusabb legyen

– hangsúlyozta Jávor András rektorhelyettes a Farmer Expo csütörtöki megnyitóján.

Az idén jubiláló rendezvény szervezésében és lebonyolításában a kezdetek óta tevékenyen részt vesz a Debreceni Egyetem. Az intézmény idén sem pusztán a helyszínt, hanem az expo szakmai hátterét is biztosítja. A magas szakmai színvonalú állatbemutatók például több mint 20 éve az Állattenyésztési Tanszék munkatársainak segítségével valósulnak meg.

25 évvel ezelőtt elindultunk egy úton, hogy a négynapos árubemutató mellé tegyünk olyan szakmai rendezvényeket, melyben azokat a legfrissebb tudományos információkat találjuk meg, amivel a termelők gazdagabbak lehetnek, és hatékonyabban tudnak dolgozni. A Debreceni Egyetem szellemisége és háttere nagyon jó lehetőséget adott ahhoz, hogy ezeket a rendezvényeket megszervezzük

– emelte ki Vaszkó László vásárigazgató.

Pajna Zoltán, a megyei önkormányzat elnöke szerint ez a vásár segíthet a technológiában és a tudástranszferben elmaradt gazdálkodóknak felzárkózni.Papp László polgármester úgy fogalmazott, hogy Debrecen számára is rendkívül fontos ez a rendezvény, mert illeszkedik a város filozófiájához. Hozzátette, hogy a Farmer Expo a vidék lejnagyobb jelentőségű mezőgazdasági kiállításává nőtte ki magát. A Kelet-Magyarország legnagyobb agráripari szakkiállítására idén harmincezer látogatót várnak, akik a kiállítást szervező cég és az egyetem fejlesztésének köszönhetően összesen 3000 négyzetméter burkolt úton barangolhatják be az expo területét a Böszörményi úti campuson.

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal elnöke úgy látja, hogy az egyetem révén az expo híven tükrözi azt a sokszínűséget és magas minőséget, ami a magyar mezőgazdaságot jellemzi.

Egy olyan kiállítás, amely maga mögött tud egy ilyen színvonalas oktatás, kutatási tevékenységet folytató felsőoktatási intézményt, mint a Debreceni Egyetem, az viszonylag könnyű helyzetben van, hiszen azokat az innovatív, tudományos eredményeket, amelyek az egyetem falai között megszületnek, azokat itt a mindennapok gyakorlatává lehet tenni

– hangsúlyozta Gyuricza Csaba.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara különdíjjal ismerte el az egyetem Karcagi Kutatóintézetének innovatív tudományos munkáját, melyet a megye mezőgazdasági termelői a gyakorlatban hatékonyan tudnak használni. 

Az agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkár, Feldman Zsolt szerint a tudás, az innováció, az információ és az együttműködés teszi erősebbé az ágazatot, ami egyfajta felkészülést, immunitást is jelent a külső változásokkal szemben.

Az a közösség, amely Debrecenben a Farmer Expót összehozta, és amely működteti ennek a régiónak a mezőgazdaságát, illetve élelmiszergazdaságát, az képes itt a Debreceni Egyetem campusán és tágabb régiójában azt a típusú együttműködést megvalósítani, amely segít ebben a munkában

– részletezte az államtitkár. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Debrecen „egyik legszebb és legcsendesebb” városrészén aszfaltoztak
Debrecen „egyik legszebb és legcsendesebb” városrészén aszfaltoztak
Fontos útvonalon fejlesztették, hiszen ez az utca vezet az orvosi rendelőhöz.
Hirdetés
Hirdetés
Újabb üzemanyagárstop jöhet
Újabb üzemanyagárstop jöhet
A jövő héten kiderül, hogy a kormány mit lép.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Debreceni szakképzés: sikeres együttműködés a Manz Hungary Kft.-vel
A vállalat és a szakképzési centrum egymásra talált.
A gazdaság növekedéséről beszélt a nemzetgazdasági miniszter Debrecenben
Nagy Márton szerint a magyar gazdaságnak lételeme, hogy a járműiparban sikerüljön az elektromos átállás.
Földes két utcájában is aszfaltoznának
A vízelvezetést is megoldanák.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.
Hogyan nyomtatunk ma? Innovatív ipari és üzleti megoldások!
Hogyan nyomtatunk ma? Innovatív ipari és üzleti megoldások!
A legjobb dolgok sokszor pont abból sülnek ki, ha a régi jó megoldásokat az új tudással bővítjük.