Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Mizu a Campus Fesztiválon? Zene, buli, barátság, szerelem

| 2016. 07. 21. | 10:56:00
Az érdeklődés nem maradt el Debrecenben.
Mizu a Campus Fesztiválon? Zene, buli, barátság, szerelem
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az idei Campus Fesztivál nyitónapján érdeklődők – többnyire fiatalok – ezrei látogattak ki a város szívébe, ami nem véletlen, ugyanis a szervezők idén is kitettek magukért. Az ismert hazai sztárokon kívül külföldi hírességek is tiszteletüket teszik Kelet-Magyarország legnagyobb fesztiválján. A pénztáraknál kialakuló kígyózó sorokból ítélve az érdeklődés 2016-ban sem marad el.

Érdemes számolni azzal, hogy a karszalagok átvétele hosszabb időt vehet igénybe.

Újdonságként idén első alkalommal – más zenei fesztiválokhoz hasonlóan – érvénybe léptették a készpénzmentes fizetést. Ez azt jelenti, hogy készpénzzel kizárólag a főpénztárban és a feltöltőpontokon fizethetnek a fesztiválozók. A Campus területén vásárlás csak PayPass bankkártyával, illetve „HelloPay” fesztiválkártyával lehetséges. A borravaló összege itt is egyénileg meghatározható. A jattcsúszka 10%-os szervízdíjra van beállítva, ami csökkenthető 0, illetve emelhető 20%-ig a vásárló elégedettsége, pénztárcája, hangulata szerint.

Apró szépséghibák

A kiszolgálást – legalábbis a fizetést mindenképpen – gyorsítja az új módszer bevezetése. Feltéve, ha működik a terminál. Már a fesztivál nyitónapján fennakadást okozott a rendszer nem mindig megfelelő működése – esetleg teljes leállása – ezzel éhesen, bár főként szomjasan hagyva a fesztiválozókat. A legnagyobb elégedetlenséget a mobilvécék csekély száma váltotta ki. A látogatók számához mérten aránytalanul kevés illemhely áll a fesztiválozók rendelkezésére. Hogy az ember könnyítsen magán, olykor hosszú és feszült várakozást eredményez, mert ha menni kell, hát menni kell. Ebből kifolyólag megszokott jelenség, hogy csoportokban – bátrabbak egyedül – indulnak egy könnyed „sétára” az erdőbe.

Több rendőr, nagyobb biztonságérzet

Az elhanyagolható kellemetlenségek ellenére minden van, ami a négy nap során szükséges lehet: őrzött kerékpártároló, gyors beléptetés, a tavalyinál szemmel láthatóan több rendőr és biztonsági ember, széles étel- és italválaszték, zene, buli, barátság, szerelem. Idegen emberek válnak egymás ismerőseivé, ha csak néhány órára is. Ehhez a fesztiválon fellépő együttesek, énekesek nagyban hozzájárulnak. A nyitónapon olyan hírességek léptek színpadra, mint Péterfy Bori&Love Band, Sub Bass Monster, Belga, Supernem vagy Ganxsta Zolee & a Kartel. A legnagyobb érdeklődést azonban minden bizonnyal a Wellhello nevű formáció vívta ki. Erre az évre kinőtték a Hall-t és az OTP Junior Nagyszínpadáról mozgatták meg a Fluor-Diaz-rajongókat. Voltak ott kicsik, nagyon, öregek, fiatalok, szerelmesek, lázadók, különcök, útkeresők és gondolkodók. Dalszövegeik – intelligenciához mérten – mindenkinek mást üzennek, mégis olyan közösségformáló erővel bírnak, amit élmény volt barátokkal megtapasztalni. Így tovább szombatig!

Tóth Bernadett

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Felborult egy autó a szováti úton
Felborult egy autó a szováti úton
A debreceni tűzoltókat riasztották.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
A családok fogyasztását jelentősen befolyásolja az üzemanyagár
Literenként 76 forinttal drágább a gázolaj most, mint tavaly.
Református bölcsőde épül Józsán – letették az alapkövet
A beruházás várhatóan 2025 júniusára fejeződik be.
Varga Mihály: nem az adók miatt drága az üzemanyag
Táblázatot tett közzé a pénzügyminiszter.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
Ép testben ép lélek! szlogennel nyitja meg a 2024-es szezont a Zsuzsi Erdei Vasút, ami május 1-jén indítja menetrend szerinti járatait.
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.