Hirdetés

Vádat emelnek a debreceni mentős halála miatt

police.hu

2016.01.25. 18:05

Vádat emelnek a debreceni mentős halála miatt
Fotó: Tények

A fiatalember motorral ütközött a személyautónak, amely nem adta meg neki az elsőbbséget.

Hirdetés

Vádemelési javaslattal fejezték be a nyomozást a debreceni rendőrök annak a balesetnek az ügyében, amelyben egy szabadnapos debreceni mentős meghalt. A Békéssy Béla utcában történt a halálos baleset.

Amint arról beszámoltunk, egy motoros haladt 2015. október 7-én 7 óra 50 perc körül Debrecen, Békessy Béla utcában a Böszörményi út irányába, amikor a Békessy és Borbíró téri szervizutak kereszteződésében összeütközött egy személygépkocsival. A nyomozás adatai szerint a sofőr a kereszteződésben kihelyezett "Állj, elsőbbségadás kötelező!" közúti közlekedési jelzőtábla után forgalmi okok miatt megállt, majd újra elindult és ekkor nem biztosított elsőbbséget a motorral közlekedő férfinak. A sérült motoros a kórházba szállítását követően életét vesztette. 

A Debreceni Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya a 38 éves T. János helyi lakos ellen halálos közúti baleset gondatlan okozása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást a napokban befejezte és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal megküldte az illetékes járási ügyészségnek.

Az elhunyt fiatalember kollégái figyelemfelhívó megemlékezést is tartottak a szörnyű tragédia után.

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés